U svim našim objektima od 15. 5. započinje ovogodišnji program Up!liftinga. To znači da krećemo intenzivno s treninzima Up!liftinga koji su isključivo namijenjeni podizanju usluge na višu razinu i prema gostima i prema kolegama.

Osim treninga, tu je i nagrađivanje pa tako tijekom sezone (od lipnja do rujna) u hotelima i kampovima direktori, voditelji, kolege i gosti biraju najbolje zaposlenike koji dobivaju novčanu Up!nagradu. Kriteriji nagrađivanja i popisi za nominaciju nalaze se na Up!ploči u prostoriji za osoblje u svakom objektu. Na kraju sezone bira se i „Domaćin sezone“ svakog objekta koji dobiva posebnu, vrijednu nagradu!

U program Up!lifting uključujemo i deset osnova ValamArtista – popis osobina kojima se svakodnevno ponašamo u skladu s kulturom usluge Valamara:

Kultura usluge Valamara – Ja se, kao ValamArtist, ponašam u skladu s deset osnova ValamArtista

1.

Ja nisam samo zaposlenik, ja sam domaćin koji stvara nezaboravna sjećanja i pruža domaćinski osjećaj!
Osiguravam da svi naši gosti osjete da su donijeli ispravnu odluku odabravši upravo Valamar, sada i u budućnosti. Stvarajući nezaboravna sjećanja ispunjavamo našu misiju – biti turističko-ugostiteljska kompanija koja je prvi izbor putnika, partnera i zaposlenika na hrvatskom dijelu Jadrana.

2.

Moj je osmijeh uvijek uz mene te nastojim stvoriti nezaboravna sjećanja, s opipljivim i neopipljivim izvorima, ali i pridodati osjećajnu vrijednost, pruživši pritom domaćinsku atmosferu. Osjećam ljubaznost i atmosferu dobrodošlice. Kao ValamArtist konstantno želim i ostalima pružati te osjećaje.

3.

Oslovljavam naše goste imenom kad mi god to prilike dopuštaju!
Razliku između dobrog i izvrsnog odmora čine male stvari… Razlika je upravo u detaljima kao što su: „Dobar dan, gospodine Periću, mogu li Vam preporučiti naše crveno vino?“
Kao sobarica, ako gost ima malo dijete, priupitam: „Želite li da Vaša soba bude spremljena u određeno vrijeme?“

4.

Velikodušan sam pri pružanju pomoći, pažnje, truda, profesionalnog znanja i vremena svojim gostima, kolegama i nadređenima.
U komunikaciji s kolegama i nadređenima upotrebljavam fraze poput: „Učinit ću to sa zadovoljstvom“, „Drage volje ću Vam pomoći“, „Mogu li ti pri tome pomoći?“ ili „Zahvalan sam Vam na savjetu!“

5.

Ugodno popričam s gostima kad god je to moguće. Pitam ih: „Kakva su Vaša iskustva sa nama?“ kako bih doznao koja su njihova nezaboravna sjećanja, što možemo učiniti bolje, a pri tom sam zahvalan na povratnim informacijama, pozitivnim ili negativnim. Dijelim povratne informacije s kolegama te se uvijek iznova trudimo biti bolji.

6.

Pokazujem svoj pozitivan i proaktivan stav. Kad god razgovaram s gostima (na baru ili recepciji, pri posluživanju) pružam korisne savjete što mogu iskusiti: „Biste li željeli aktivan odmor? Možete uživati u našem obližnjem sportskom centru koji nudi…“ ili „Naši kolači u baru u predvorju su odlični, trebate ih svakako isprobati!“ Predlažem i preporučujem naše specijalitete.
U mjenjačnici, dok naš gost mijenja novac, predložim mu događaj u blizini ili kažem: „Kava koju priprema moj kolega je odlična, morate ju probati!“

7.

Učim iz pogrešaka! Razumijem važnost svakodnevnog učenja i treninga. Poznajem sve informacije o objektu u kojem radim, a istodobno znam da su naše vrijednosti sastavni dio cjelokupnog uspjeha.

8.

Moj je posao sastavni dio lanca, a moj doprinos nužan pri pružanju nezaboravnih sjećanja našim gostima!
Fleksibilan sam i brzo se prilagođavam promjenama. Otvoren sam za promjene i inovacije na poslu. Ostajem priseban i konstruktivan u svakoj stresnoj ili teškoj situaciji, spretan sam uz pozitivan stav „ja to mogu!“! Kada primim narudžbu gosta, upotrebljavam fraze poput: „Svakako!“, „Definitivno!“ ili „To Vam je izvrstan odabir!“ da bi gost iskusio čvrst pozitivan utisak.

9.

Za manje negativne izazove nikada neću reći našim gostima: „Ispričavam se, ne mogu ovo riješiti“, nego ću nastojati problem riješiti jer moja kompanija meni vjeruje i ja to mogu riješiti.

10.

Profesionalac sam! Vodim brigu o svom osobnom izgledu, ali i o imovini kompanije. Brinem se o gostu i njegovoj imovini! Dio sam izvrsnog tima, gradim i održavam pozitivan stav prema poslu i radnu atmosferu! Brižan sam i odnosim se s poštovanjem prema ostalima.
Odgovoran sam profesionalac koji se brine o gostu i kolegama, kao i o obavljanju posla s izvanrednom predanošću.

 

„Maleni koraci, pomnoženi s milijunima ljudi, mogu promijeniti svijet.“