„Izvrsna usluga zahtjeva više od treniranja usluge i definiranja standardnih procedura. Samo potpuno integrirana kultura usluge postiže održive rezultate!!!“ Ron Kaufman

S ciljem izgradnje kulture pružanja izvrsne usluge nastavljamo s aktivnostima na projektu usluge Up!lifting. Proteklu smo godinu završili inspirativnim gostovanjem Rona Kaufmana, a već krajem siječnja 2018. godine održana je Up!lifting radionica za Up!lifting trenere koju je vodila gđa Linda Tan, certificirani Up!lifting trener s višegodišnjim iskustvom iz Singapura i članica tima Rona Kaufmana.

Dvodnevna radionica održana je u dvorani Parentium 25. i 26. siječnja s ciljem upoznavanja kolega s načinom vođenja Up!lifting treninga. Poseban je cilj radionice bio i ponovno certificiranje postojećih Up!lifting trenera, kao i uvođenje Up!lifting kulture u sve odjele Valamara, uključujući i korporativne službe.

Tema radionice održane 25. siječnja bila je izvrsnost usluge (engl. service excellence). Tridesetak menadžera i sedam trenera razmatralo je načela izvrsnosti usluge u grupnim aktivnostima, raspravama i vježbama. Sudionici su vježbali kako primijeniti i upotrijebiti u praksi alate za postizanje izvrsnosti usluge na radnome mjestu. Obrađene su raznovrsne teme poput primjerice programa orijentacije za nove zaposlenike, prijave, odjave, kongresa, svadba, grupa i drugih.

Up!lifting usluga – ValamArtist osnove

Uvijek se ponašaj prema kolegama i gostima sukladno Valamar kulturi usluge:

Tema je radionice održane 26. siječnja 2018. bila kultura usluge. Pri izgradnji jake, održive i vrhunske kulture usluge prvi je korak stvaranje čvrstih temelja u razumijevanju zajedničkog jezika, koji smo u Valamaru postigli. Razumijemo razine usluge koje pružamo u Valamaru i nastojimo da naša usluga za gosta bude nevjerojatna!

Razina usluge u Valamaru

POKAZATELJI ZADOVOLJSTVA:
Ukupno zadovoljstvo gostiju 87%
Unbelievable indeks 58%
Djelatnici 90%

Radionica nam je omogućila upoznavanje brojnih alata koji će nam pomoći pri daljnjem širenju Up!lifting kulture u našoj kompaniji, a to su materijali za vođenje internih radionica, odnosno internih Up!lifting treninga koji nisu samo usmjereni na goste, nego i na kolege i partnere. Tijekom Up!lifting radionice stekli smo iznimno vrijedno obrazovanje koje omogućuje svim timovima i njihovim članovima da stvore akcijske planove s ciljem održavanja i postavljanja novih viših ciljeva vrhunske usluge.

Rezultati radionice:

 • Razumijevanje razloga zbog kojih se usluga stalno treba poboljšavati.
 • Identifikacija točaka percepcije svake usluge, njihova važnost i poboljšavanje.
 • Fokus na ključne kategorije usluge za naše goste – kako dodati usluzi veću vrijednost: program odanosti, V level i drugi servisni koncepti.
 • Preuzimanje osobne odgovornosti.
 • Inspiracija za nove ideje pri poboljšavanju usluge.

VALAMAROVI RECERTIFICIRANI UP!LIFTING TRENERI

 • NIKI SELIMI
 • FILIP MANDIĆ
 • VESNA OTOČAN
 • MARIJANA JURIĆ
 • MARIJANA ELEZ
 • MARY ANN DIZDAR
 • TEA PESTOTNIK PREBEG