Usluga Uplifting u Valamaru više je od pružanja kvalitetne usluge gostima jer podrazumijeva i osmijeh više i korak više pri stvaranju fantastičnih doživljaja i nezaboravnih uspomena. Baš svakom pojedinom gostu i baš uvijek. Naši su kolege u svim destinacijama svojim primjerom već nebrojeno puta pokazali što to točno znači i otkrili pravo lice Valamara.

Dubrovačka avantura g. Vonellija

Simpatični g. Vonelli iz SAD-a odsjeo je u našem hotelu Tirena Sunny početkom rujna i njegova avantura počela je u trenutku kad mu je trebalo promijeniti datum karte za putovanje trajektom do Barija. U pomoć je uskočio naš Zoran Vilović koji je ubrzo uvidio da se termini ne mogu pomicati i da je napravljena cijela zbrka s rezervacijom još u SAD-u te da će u Dubrovniku morati ostati dulje nego što je planirao. Spomenimo još da g. Vonelli ima 89 godina i da se ne služi računalom, a ne razumije u potpunosti ni proces rezerviranja i k nama je stigao s drugoga kraja svijeta. Zoran je odmah pronašao novi smještaj g. Vonelliju te mu pomogao i s pogrešno rezerviranim kartama za vlakove kojima je kanio stići do Barija i Rima, pri čemu mu je pomogla i kolegica Petra Todorović.

Kako je produžio boravak u Dubrovniku za dva dodatna, Zoran je kontaktirao agenciju Eco Tuk i koji su g. Vonellija poveli na njihov izlet „Dubrovnik na vašem dlanu“.

„G. Vonelli bio je istinski zadovoljan i izletom i mojom uslugom pa mi se nekoliko puta zahvaljivao i na kraju zatražio da me fotografira kako bi mu ostala uspomena na nekoga tko je bio tako dobar prema njemu na putovanju u Hrvatskoj i posvetio mu puno vremena. Bilo mi je malo neugodno jer smatram da nisam napravio ništa posebno što ne bi i netko drugi, pogotovo uzimajući u obzir da je riječ o gostu od 89 godina, koji se od onemoćalosti vidno trese i još ima ugrađen pejsmejker. Kad sam ga pitao kako to da se odlučio na tako zahtjevno putovanje sam, odgovorio je kako nitko nije htio ići s njim. Takav odgovor doista gane čovjeka i dodatno osvijesti činjenicu kako starost može biti tužna i usamljena, ali duh ovog simpatičnog čovjeka definitivno nije uspjela slomiti. Čovjek me osvojio svojom nenametljivošću i mirnoćom, ali posebice blagošću začinjenom neupitnom odlučnošću u ostvarenju svoje misije. Definitivno će mi ostati u pamćenju kao najdraža ljetna epizoda i velika pouka za budućnost“, ispričao nam je Zoran.

40 godina vjernosti Jadranu

Bračni par Eric i Barbara Runcorn iz Ujedinjenog Kraljevstva ovih su nam dana poslali pismo u kojemu opisuju povijest svojih dolazaka i impresija unatrag 40 godina, pohvalivši se kako su upravo ovoga rujna obilježili okruglu obljetnicu otkako su prvi put posjetili Jadran. Dubrovnik su otkrili 1979., a naš hotel Valamar Collection Dubrovnik President redovito posjećuju od 2001., čak i do tri puta godišnje. Od 1979. sve svoje godišnjice braka slave u Dubrovniku (s pauzama tijekom ratnih godina). „Našu 62. godišnjicu proslavit ćemo u hotelu Valamar Collection Dubrovnik President. Hotel, njegovo vodstvo i cijelo osoblje posebno nam znače. Tijekom godina svjedočili smo mnogim promjenama, ali uvijek su se lijepo brinuli o nama u svakom smislu te riječi. U hotelu smo sigurno odsjedali već više od 30 puta“, napisao nam je ovaj simpatični par.

Tijekom ratnih godina angažirali su se pri prikupljanju odjeće, namirnica, medicinskih i ostalih potrepština preko članstva u British Adriatic Societyju, mogli su upoznati brojne ambasadore i predsjednike država, a danas samo žele uživati u lijepom Dubrovniku, konobama i koncertima.