Već neko vrijeme nismo predstavljali naše kolegice i kolege koji uz posao nalaze i vremena za pomalo neobične hobije. A onda smo upoznali Maju Hrnjak, voditeljicu Maro kluba u Valamar Girandella Maro Suitesu, i njezin ispušni ventil u slobodno vrijeme. Upoznajte je i vi!

Majo, koliko si dugo u Valamaru?

Još 2013. u Poreču sam počela raditi kao dječji animator u Valamar Tamaris Resortu u kojemu sam bila dvije sezone i potom prešla na otok  Sveti Nikola u tek otvoren Valamar Collection Isabella Island Resort. Ubrzo je Valamar kupio hotele u Baški u koje sam 2016. otišla s ciljem uvođenja Valamarovih animacijskih standarda i kako bi se pokrenula dječja animacija u Baški. Posljednja stanica u mojoj karijeri u Valamaru je Valamar Girandella Maro Suites u Rapcu u kojemu sam trenutačno na poziciji voditeljice Maro kluba u dječjem hotelu. U šest sezona prošla sam tri destinacije i mogu reći da sam puno naučila jer je svaka situacija bila novi izazov, ali i prilika iz koje sam mogla puno naučiti.

Što te potaknulo na karijeru u animaciji?

Zapravo je sve došlo nekako spontano. Nakon završetka srednje ekonomske škole i puna tri mjeseca rada u knjigovodstvenom servisu shvatila sam da se nikada ne želim baviti tim poslom. Kako sam uvijek voljela raditi s drugim ljudima i poučavati druge, upisala sam studij hrvatskog jezika i književnosti. Na apsolventskoj godini počela sam raditi kao asistent u nastavi i kao turistički pratitelj na dječjim izletima, no moje poslovne obaveze završavale su 15. lipnja i našla sam se u potrazi za sezonskim poslom. Nekako baš u to vrijeme vidjela sam oglas na Facebooku za dječje animatore u Valamaru. Odradila sam sezonu, zaljubila se u posao animatora i od sezonskog posla stvorila karijeru.

Koje karakteristike, prema tvom mišljenju, animator mora posjedovati?

Uh, to je zapravo dosta složeno pitanje. Iako se možda ne čini na prvu, posao animatora zaista je kompleksan. Osoba mora biti proaktivna, entuzijastična i optimistična. Važno je i da ima volju za učenjem i stjecanjem novih iskustava jer je svaki dan novi izazov. Također, s obzirom na to da radimo s djecom iz različitih govornih područja, važno je poznavati strane jezike i biti komunikativan. Ovaj posao nikada nije dosadan.

Što najviše voliš u svom poslu?

Svakodnevno mogu razveseliti goste i njihovu djecu. Neopisiv je osjećaj vidjeti kako preko posla svakodnevno imaš priliku usrećiti druge ljude. Ne bih to mijenjala ni za što na svijetu.

Osim zanimljivog i dinamičnog posla, imaš i jednako zanimljiv i dinamičan hobi. Reci nam nešto više o tome.

Kangoo jumps otkrila sam kao i posao u Valamaru – preko oglasa na Facebooku. Vidjela sam sliku nekih neobičnih cipela i počela guglati kako bih saznala nešto više. Nakon završetka ljetne sezone, kada sam se vratila u Zagreb, čula sam za probni trening koji je održavala Natali Benković iz Istre, prva licencirana trenerica Kangoo jumpsa u Hrvatskoj. Otišla sam vidjeti o čemu je riječ i jako mi se svidjelo. Igrom slučaja sljedeće je sezone u Baški, dok sam radila u hotelu Corinthia, Natali organizirala Jump Fit Fest na koji sam se prijavila bez razmišljanja. Nakon tri dana skakanja i druženja, Natali i ja smo se dogovorile da ću se poslije povratka u Zagreb priključiti treninzima. Natali se vratila u Labin i čim sam saznala da dolazim u Rabac, javila sam joj se i sada treniram u Labinu. Natali je divna trenerica zarazne energije koja meni kao osobi izrazito odgovara.


Kangoo jumps
u Rapcu

Od 26. do 28. listopada održan je Fit Jumps Kamp i okupio ljubitelje vježbanja u posebnoj obući za Kangoo jumps koji su mogli sudjelovati na cjelodnevnim radionicama domaćih i internacionalnih trenera te na različitim edukacijama. Taj iznimno uzbudljiv način vježbanja predstavlja intenzivan i vrhunski motivacijski trening koji pokreće cijelo tijelo, povećava izdržljivost i tonus mišića te pozitivno utječe na kardiovaskularni sustav. Treninzi se izvode u tzv. odskočnim čizmama Kangoo jumps koje amortiziraju skokove, pružaju sigurnost, otpor i niski odskok pri čemu štite zglobove koljena, kukova i kralježnice i zbog toga su pogodne i za one koji imaju problema s tim dijelovima tijela.

Prvi oblik odskočnih cipela Kangoo jumps osmislio je 1990-ih godina kanadski liječnik Gregory Lekhtman s ciljem rehabilitacije ozlijeđenih sportaša, a 2000. godine mađarski instruktor fitnessa uveo ih je u svoj program. Kangoo jumps u Hrvatsku je prije tri godine dovela instruktorica fitnessa Natali Benković iz Labina, a od tada je svoje znanje podijelila s novim trenerima diljem Hrvatske.