U odličnoj atmosferi hotela Valamar Diamant u studenom je održana druga ovogodišnja dvodnevna Up!lifting radionica Odjela recepcije, Valamar rezervacijskog centra, Sektora prodaje i Sektora upravljanja prihodima. Na radionici su kolege razgovarali o izazovima tijekom godine, a sve s ciljem unapređivanja komunikacije među timovima i još većeg fokusa na gosta i izvrsnost usluge.

Radionica pomaže bolje razumjeti zašto se usluga treba konstantno unapređivati te daje dodatnu vrijednost kulturi Upliftinga unutar naše kompanije.

Na radionici su sudjelovali kolege iz Poreča, Rapca, Krka, Raba i Dubrovnika. Radionicu su vodile naše Up!lifting ovlaštene trenerice Vesna Otočan, Diana Lukić Grandov i Katja Miladinović. Polaznici radionice u grupama su obrađivali teme, a sve unutar Up!lifting treninga „točke percepcije“ i „opći dojam usluge“.

Drugoga dana radionice održana su dva predavanja pa je voditeljica programa lojalnosti Ivana Pavlić predstavila program „Loyalty“, dok je voditeljica Odjela kontrole Ivana Tubaković Laković predstavila novosti i spremno odgovarala na sva pitanja polaznika.

Velika hvala svim polaznicima radionice te gostima predavačima na još jednoj vrlo uspješnoj Up! radionici i novim idejama! Veselimo se i u idućoj godini organizaciji Up!lifting radionica koje će nam olakšati kreiranje nezaboravnih sjećanja svakoga dana za svakoga gosta.

Kvaliteta u brojkama

Godinu 2017. obilježilo je:

  • 3000 Up!lifting treninga u objektima
  • 100 pisama pohvale
  • 20 orijentacijskih prezentacija za nove djelatnike
  • 400 Up!lifting nagrađenih ValamArtista
  • 300 audita SOP-a u objektima
  • 130 000 anketa (papirnate i digitalne ankete)
  • 3000 anketa tijekom boravka koje su omogućile promptne reakcije uprava hotela
  • 5 Uplifting ambasadora.

  2017
Ukupno zadovoljstvo gostiju 87%
Ukupno zadovoljstvo gostiju hotelima 87%
Ukupno zadovoljstvo gostiju kampovima 85%
Djelatnici 90%
Unbelivable indeks 59%
Uplifting indeks 93%
Gosti koj bi nas preporučili 95%
Gosti koji bi se vratili 93%