Valamar Trail je utrka u prirodi po označenim stazama i sastoji se od pet različitih dužina različite težine, a start i cilj su ispred hotela Valamar Sanfior. Kao prva je u svojoj kategoriji kroz cilj prošla naša Kristina Golja, voditeljica wellnessa u hotelu Valamar Sanfior.

Nakon dvaju uspješnih izdanja 2014. i 2015. godine, ove smo godine 1. listopada ugostili i treće izdanje međunarodne utrke Valamar Trail koja se, sa startom i ciljem ispred hotela Valamar Sanfior, održavala po stazama u okolici Rapca i Labina.

Valamar Trail je utrka u prirodi po označenim stazama i sastoji se od pet različitih dužina različite težine, koje su podjednako namijenjene vrhunskim trail trkačima i rekreativcima. Utrku organizira Sport Box, glavni je sponzor-partner tvrtka Valamar Riviera, a potporu daje i Turistička zajednica Grada Labina.

Ponosni smo što možemo objaviti da je na trećem izdanju Valamar Traila kao prva u svojoj kategoriji žena kroz cilj prošla naša Kristina Golja, voditeljica wellnessa u hotelu Valamar Sanfior! Kristina je stazu dugu 13 km pretrčala za sat i 41 minutu! Čestitke Kristini!!!

Sve se staze prostiru predivnom okolicom Rapca i Labina, a omeđene su Plominskim zaljevom na sjeveru i Raškim kanalom na jugu. Natjecatelji su stoga, osim u utrci, uživali u prekrasnim vidicima s Prtloga, Skitače, Ripende, Bartića i Brovinja, ali i u ulicama staroga grada Labina i svim starim napuštenim selima duž staze.

Krajolik kojim se trči najbolje opisuje slogan utrke „Gdje planine susreću more“ (engl. where the hills meet the sea).

Dokaz je uspješnosti i veći broj natjecatelja ove godine jer je prijavljeno 429 natjecatelja iz 18 država svijeta i s čak četiriju kontinenata, a utrku je uspješno dovršilo 350 natjecatelja.

Ovogodišnje je izdanje posebno i po tome što je oboren rekord najduže ULTRA utrke, a to je „pošlo za nogom“ Slovencu Toniju Vencelju koji je stazu dugu 71 km uspio istrčati za 6 sati, 48 minuta i 16 sekundi, što je za 16 minuta bolji rezultat od prošlogodišnjeg.