Dječjim vrtićem Župa dubrovačka orio se smijeh i pjesma kad im je sredinom rujna u posjet došla naša maskota – račić Maro. No ovo nije bio bilo kakav posjet jer je Maro skupinama „Žabice“, „Mačići“, „Zvjezdice“ i „Pačići“ došao podijeliti priče i slikovnice.

Čitaj mi, slušam te“ naziv je projekta Dječjeg vrtića Župa dubrovačka kojemu je cilj osvijestiti važnost ranog čitanja, svih dobrobiti koje se njim ostvaruju i razvijanje dječjih komunikacijskih vještina. Važnost projekta prepoznala je i naša kompanija koja mu se priključila u sklopu jednog od svojih devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja „Mali turizam“.

U sklopu tog programa vrtićka se djeca kroz igru i na način primjeren njihovu uzrastu upoznaju s turizmom već od malih nogu te se organiziraju posjeti djece u destinacijama u kojima Valamar posluje, a ovaj put je Maro odučio mališane posjetiti u njihovu okruženju i razveseliti ih darovima.

Slikovnicama ćemo obogatiti projektni rad s djecom koji omogućuje iskustveno učenje djece, svakodnevne i planirane aktivnosti s djecom, ali i cjelokupno materijalno i interakcijsko okruženje (posudba slikovnica i čitanje s roditeljima). Sve će navedeno unaprijediti naš odgojno-pedagoški rad pa stoga još jednom zahvaljujemo Valamar Rivieri u ime cjelokupnog vrtića, djece i roditelja“, izjavila je tom prigodom Marija Jelić, ravnateljica DV Župa dubrovačka.