Prva predavanja u sklopu novog, modularnog programa poslovne edukacije V-Executive koji je Valamar pokrenuo krajem prošle godine u suradnji s pet visoko-obrazovnih institucija, započela su ovoga siječnja.

Kolegice i kolege su tako dvodnevnim modulom na temu trendova u turizmu i ugostiteljstvu u Upravnoj zgradi u Poreču na novu stepenicu svog profesionalnog razvoja zakoračili predavanjima nositeljice modula dr. sc. Sanje Čižmar iz tvrtke 505 savjetovanje, direktora operacija za kampove i direktora regije Valamar Riviere Bruna Radoša te predavanjem direktora prodaje i marketinga T-Nest Resorta Leonarda Buzov Vulasa.

ČAK 163 PRIJAVE

Svatko od predavača, stručnjaka u svom području, polaznicima programa V-Executive ponudio je svoja znanja i vještine, uz brojne primjere iz prakse. Radi se o o izvrsnoj prilici za karijerno usavršavanje, a da su Valamarovi zaposlenici uvijek spremni učiti više kako bi bili najbolji pokazuje i podatak da su na V-Executive pristigle čak 163 prijave. U ovoj generaciji ukupno 19 zaposlenika Valamara sluša cijeli program, dok su ostali polaznici raspoređeni po modulima. Naime, dvogodišnja poslovna edukacija V-Executive organizirana je u 27 modula podijeljenih u osam glavnih tematskih smjerova, a svaki smjer obrađuje specifične teme vezane uz poslovanje u turizmu.

CJELOVITI SET ZNANJA

Ovisno o vlastitim preferencijama i radnomiskustvu, polaznici su mogli odabrati cijeli programnili pojedine tematske smjerove i module vezane konkretno uz njihovu radnu poziciju ili željeno područje usavršavanja. VExecutive polaznicima nudi cjeloviti set znanja i vještina potrebnih za razvoj uspješne karijere u djelatnosti turizma i ugostiteljstva. Temelji se na suvremenim akademskim znanjima i praktičnim iskustvima predavača, među kojima je i visoki menadžment kompanije. Valamar rado prepoznaje potencijale svojih zaposlenika, kontinuirano ulažući u razvoj njihovih znanja i vještina.

PROFESIONALNI RAZVOJ

Stalnu mogućnost usavršavanja na osobnom i profesionalnom planu svojim zaposlenicima Valamar omogućava kroz krovnu edukacijsku platformu Valamar Excellence, program cjeloživotnog učenja i stjecanja znanja kroz edukacije i treninge za poslovanje u turizmu i ugostiteljstvu. Pravo je zadovoljstvo vidjeti koliko su zaposlenici motivirani za napredovanje, a njihova ambicioznost da svakim danom budu sve bolji jedna je od najljepših nagrada koju Valamar kao poslodavac može dobiti.

BRUNO RADOŠ: PREDAVANJE KAO KRATKO PUTOVANJE U BUDUĆNOST

„Što se tiče mog dijela predavanja, pokušao sam na prve polaznike prenijeti sliku budućnosti camping resorta, primjerice od 2035. do 2040. godine, uključujući informacije poput tko će biti naši budući gosti, koja su njihova očekivanja, koji su trendovi u većini segmenata koji sačinjavaju poslovanje, uz nezaobilazan razvoj tehnologija.Predavanje je bilo kratko putovanje u sljedeća dva desetljeća, s jasnom porukom kako ipak, uz sve trendove i novitete, fokus ostaje na ljudima. Također, istaknuto je i da sve što učinimo ide u smjeru stvaranja sustava koji olakšava i poboljšava rad, a gostima stvara nezaboravna sjećanja. Prva predavanja su prošla interaktivno, pozitivno, s ponekim iznenađenjem za polaznike, a povratne informacije polaznika su bile izuzetno dobre. Kao internom predavaču, sve navedeno je dodatni motiv za daljnje prenošenje znanja i na takvom iskazanom povjerenju sam jako zahvalan!“, izjavio je Bruno Radoš, direktor operacija za kampove i direktor regije.