V-Health&Safety je program zdravstvenih, higijenskih, sigurnosnih i ekoloških standarda koji Valamar primjenjuje kako bi osigurao najvišu razinu sigurnosti gostiju. Kako bi se prilagodio novonastaloj situaciji u 2020. godini, V-Health&Safety program je dodatno unaprijeđen implementacijom novih mjera i protokola u skladu s preporukama zdravstvenih organizacija, kako nacionalnih, tako i globalnih. 

Program obuhvaća 3 ključna područja: V-Health&Safety CleanSpace, V-Health&Safety Food i V-Health&Safety Management. V Health&Safety protokoli usklađeni su sa sigurnosnim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, Europskog centra za sprečavanje i suzbijanje bolesti, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i relevantnim standardima i certifikatima kao što su HACCP i ISO standardi. Dodatno, svaki smještajni objekt u Valamaru od 2020. godine ima V Health&Safety voditelja koji je gostima na raspolaganju 24/7 tijekom cijelog boravka te u slučaju potrebe upravlja s pružanjem zdravstvene skrbi za goste u suradnji s hrvatskim zdravstvenim sustavom.„CleanSpace – 100% privacy“ usluga osigurava da su ključne dodirne točke u sobama i mobilnim kućicama temeljito očišćene i dezinficirane, kao i da prije dolaska gosta nitko nije ulazio u smještajnu jedinicu. Povrh toga, usluga nudi i potpunu privatnost u sobi tijekom cijelog boravka uz jamstvo da će osoblje u smještajnu jedinicu ulaziti isključivo na poziv gosta.

Valamar je među prvima u Hrvatskoj implementirao standarde higijene i sigurnosti u skladu sa propisanim mjerama, ne samo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, već i standarda naših najvažnijih tržišta – Austrije, Njemačke i Slovenije, kao i Svjetske zdravstvene organizacije.

„Novonastala  situacija od nas je zahtijevala da podignemo svoje već visoke standarde na još višu razinu s novim protokolima i u skladu s trenutnim okolnostima, i to gosti primjećuju i pohvaljuju. Gosti se osjećaju sigurno unatoč COVID-19 krizi, posebno hvale sigurnosne mjere unutar objekta, dezinficijense na svakom koraku – na samom ulazu u hotel ili kamp, na recepciji, u restoranu, na bazenima i plažama, a najviše pohvala kao i do sada imamo za naše djelatnike i njihovu ljubaznost. Djelatnici su se izuzetno snašli u novim okolnostima,  uspjeli su postići visoku razinu usluge i omogućiti gostima ugodan odmor. I ove su sezone gosti bili zadovoljni, što potvrđuje visoka ocjena zadovoljstva gostiju od 88% na nivou kompanije, sa preko 40.000 recenzija, i na to možemo svi zajedno biti ponosni. Usluga u vrijeme pandemije zahtijeva veći angažman djelatnika u odnosu na prethodne godine, jer ne samo da djelatnici trebaju biti usmjereni na pružanje izvanredne usluge, već postoji i briga za goste i kolege. Svaki tjedan tijekom sezone odrađeni su interni treninzi sa slijedećim temama; „Mjere u vrijeme pandemije“, “Što je gostima danas važno i što im mi možemo pružiti kroz našu uslugu?”, „Što je V Health & Safety program?“ „Valfresco Direkt“ usluga, „Online recepcija“ itd. Usluga se prilagođava onome što gosti najviše cijene, a to je sada poštivanje mjera, pojačana higijena, vrhunska čistoća, socijalno distanciranje i zaposlenika i gostiju. I ove su godine naši djelatnici pokazali da znaju kako napraviti korak više i u ovim izazovnim vremenima“, izjavila je Tea Pestotnik Prebeg, direktorica sektora kvalitete u Valamaru.

PREDSTAVLJAMO V HEALTH&SAFETY MANAGERE

Uloga V Health&Safety Managera podrazumijeva upravljanje ukupnom sigurnošću gostiju za vrijeme boravka u Valamarovim objektima, a uključuje implementaciju svjetskih standarda. Manager brine da su sve propisane mjere sigurnosti ispoštovane, a koje se odnose na smještaj, hranu i piće, korištenje dječjih igrališta, bazena, plaža i ostalih sadržaja u hotelima, ljetovalištima i kampovima.

Gosti se u svakom trenutku mogu obratiti V Health& Safety Manageru, bilo da je to pitanje vezano za sigurnost, higijenom ili potrebom za medicinskom skrbi. Oni su tu kako bi se gosti u Valamarovim objektima osjećali sigurno u svakom trenutku, što su svojim predanim radom i postigli.

Damjan Dumić V Health&Safety Manager Valamar Padova Hotelu:

„Sam proces našeg V Health&Safety programa započinje prije dolaska gosta proaktivnom komunikacijom prema gostima i time postižemo da sve potrebne informacije o visokim standardima sigurnosti u Valamaru gosti dobiju i prije nego stignu u naše objekte. Važno nam je da naši gosti shvate da ono što piše u V Health&Safety programu mi u Valamaru i provodimo. Naš gost od trenutka ulaska u hotel vidi sve što smo osigurali da njegov boravak prođe onako kako on to želi.

Moja uloga kao V Health&Safety Managera je takva da sam gostima na raspolaganju 24/7. Gosti me mogu kontaktirati u svakome trenutku, a ja sam tu da odgovorim na sva njihova pitanja i da im pomognem sa svakim eventualnim izazovom. Našim gostima uvijek dajem pravovremene i aktualne informacije kada i ako se događaju promjene vezane uz globalne mjere vezane uz COVID-19 situaciju i također o svim aktualnostima informiram i djelatnike hotela. Također, naši kolege u hotelu svakodnevno prolaze kroz treninge i edukacije kako bismo u svakom trenutku znali kako odgovoriti na eventualne izazove. U hotelu postoji čitav niz propisanih točaka sigurnosti, a moja je uloga da ih svakodnevno provjeravam. Cilj koji postižemo je da naši gosti uživaju i osjećaju se sigurno u svakome trenutku. Povratne informacije gostiju su vrlo pozitivne, stalno nam prilaze i pohvaljuju razinu sigurnosti u Hotelu Valamar Padova i to nam je svakako drago za čuti, jer pozitivan komentar gosta naša je potvrda da posao obavljamo dobro.“

Klaudio Poropat V Health&Safety Manager Lanterna Premium Camping Resort

„Uloga V Helath&Safety Managera je takva da smo stalno na raspolaganju našim gostima bez obzira na vrijeme i dan. To su naši gosti prepoznali te su njihove povratne informacije izrazito pozitivne, štoviše, sami nam prilaze i pohvaljuju ponašanje našeg osoblja i sav trud koji smo uložili kako bi se oni osjećali sigurnima. Ono o čemu vodim svakodnevnu brigu jest to da brinem da se sve propisane mjere pravilno provode, a to uključuje i provjeru stanja rukavica, maskica, dezinfekcijskih sredstava itd. Primjerice, sredstva za dezinfekciju ruku se nalaze na gotovo svakih 200 metara. Uloga managera je raznolika, a ona se odnosi na različite situacije o kojima vodimo brigu. Imamo svoje svakodnevne check liste točaka po objektu koje provjeravamo odgovaraju li sigurnosnim standardima te vrlo odgovorno pristupamo svakom detalju.“

Martina Lušić voditeljica wellness centra Valamar Padova Hotel:

„Mi svome poslu pristupamo izrazito profesionalno i posebno oprezno s obzirom na aktualne okolnosti. Miniwash-em i gumom se svakodnevno peru sve površine oko bazena, a nakon toga slijedi detaljna dezinfekcija prskalicama apsolutno svih površina od suncobrana, ležaljki i stolića do tobogana koji se i nakon dezinfekcije sutradan prije otvorenja ponovno ručno dezinficiraju. Svaku večer kada svi gosti odu s bazena, naš banjin mora provjeriti i osigurati da su setovi ležaljki sa suncobranom namješteni na metar i pol odstojanja. Također, bazen se svakodnevno čisti i usisava. Nikada se ne dogodi da je neki gost došao na mjesto drugoga, a da se pritom to mjesto nije detaljno dezinficiralo. Ono što svakako olakšava posao su i odgovorni gosti koji se drže propisanih mjera distance i koji nam se gotovo svakodnevno zahvaljuju na sigurnosnim protokolima koji su im stvorili osjećaj sigurnost prilikom boravka u objektu.“

Domagoj Mališa šef bazena Lanterna Premium Camping Resort:

„Valamar je oduvijek provodio visoke standarde higijene, a s obzirom na aktualna događanja ti standardi su podignuti na još višu razinu kroz V Helath&Safety program koji mi djelatnici svakodnevno provodimo. Upravo provođenjem ovih visokih higijenskih standarda naši gosti provode bezbrižan boravak u Valamaru. Oko područja bazena nalaze se V Health&Safety informativne sigurnosne table. Na svim ulazima u bazene, sanitarne čvorove u sklopu bazena kao i na punktovima oko sunčališta koje koriste banjini postavljeni su aparati s uređajima za dezinficiranje ruku. Na mjestima poput ulaza na neke od atrakcija kao što su tobogani i sl. postavljene su signalizacije koje goste podsjećaju na držanje razmaka.

Na sanitarnim čvorovima postavljeni su natpisi koji goste vode kroz proceduru pranja ruku za maksimalnu zaštitu. Također, postavljeni su natpisi V Health&Safety preporuka kojih se treba pridržavati. Cijelo područje oko bazena koje uključuje  ležaljke, suncobrane i sl. se svako jutro i večer dezinficiraju. Ovo su samo neke od propisanih procedura koje svakodnevno provodimo. Ono što je nama važno jest to da implementacijom ovih mjera postižemo ono što je  ove sezone našim gostima posebice bilo važno, a to je sigurnost za bezbrižan odmor!“