Valamar akademija, svima znan program edukacije za buduće direktore hotela i voditelje odjela u hotelskim operacija te voditelje i specijaliste u korporativnim službama, promiče ideju internoga napredovanja i cjeloživotnog učenja. Svake se godine nova generacija može pohvaliti uspješnim završetkom ili početkom programa osobnoga razvoja i stjecanja novih profesionalnih kompetencija.

Valamar akademija djeluje već 12 godina, a 2017. iznimna je upravo prema brojkama i novostima koje zorno ilustriraju atraktivnost programa među našim zaposlenicima, kao i važnost sudionika programa za kompaniju:

  • 68 polaznika programa – 60 polaznika za voditelje odjela u hotelskim operacijama i 8 polaznika programa za buduće voditelje i direktore u hotelskim operacijama
  • 62 mentora – uz 26 iskusnih mentora imenovano je 36 novih mentora
  • dizajniran je i pokrenut novi program Valamar akademije Sport, namijenjen budućim voditeljima sporta, plaža i bazena
  • hotelske operacije u Baškoj dobile su prvih pet polaznika i četiri mentora Valamar akademije.

Kako bi što bolje pripremio veliku generaciju polaznika i mentora Valamar akademije za program, nove uloge te usvajanje najboljih Valamarovih praksa i znanja, Sektor ljudskih potencijala održao je krajem ožujka mentorsku radionicu koju je vodila Nevena Tolanov, voditeljica razvoja ljudskih potencijala. „Polaznici iz svih destinacija mogli su se osobno predstaviti, međusobno upoznati i razmijeniti svoja iskustva, izraziti osobna i profesionalna očekivanja od programa, mentora, poslodavca i sebe samih te pokazati ambiciju za učenjem, preuzimanjem dodatnih odgovornosti i složenijih poslova“, istaknula je Nevena.

Novi polaznici Valamar akademije

Helena Vojinov, Baška, polaznica Valamar akademije iz Baške za program budućih voditelja recepcija.

„Za kandidata Valamar akademije predložio me moj direktor Danijel Martinović prošle godine. Kako to nisam očekivala, bila sam pozitivno iznenađena, a istodobno i vrlo sretna jer sam od kolegice s Krka, koja je već prošla program, čula isključivo pohvale i pozitivne komentare. Mislim da mi je pružena idelna prilika za nadopunjavanje znanja i vještina, a sama Valamar akademija kao koncept izvrsna je za svakog polaznika i u smislu upoznavanja s kompanijom općenito. Voljela bih vidjeti kako funkcioniraju svi odjeli u hotelu jer je kvalitetna suradnja među odjelima ključ za pružanje što bolje usluge našim gostima“, ističe Helena.

Anel Poropat, Poreč, polaznik novog programa Valamar akademije za Sport

„Za polaznika Valamar akademije predložio me direktor Damir Banko, što me posebno razveselilo jer mi je pružena izvrsna prilika za razvoj već stečenih vještina i znanja u poslu koji radim. Drago mi je što je pokrenut novi sportski program Valamar akademije jer smatram da je sam koncept Akademije jako dobro osmišljen te kao takav primjenjiv na zaposlenike u gotovo svim vrstama zanimanja u Valamaru. Nadogradnja već postojećih znanja i šira slika funkcioniranja kompanije koju ću dobiti sudjelovanjem u programu zasigurno će doprinijeti tome da to što radim radim još bolje, stručnije i kvalitetnije“, izjavljuje Anel.