Vrhunski sportaši iz cijeloga svijeta sve češće za svoje pripreme odabiru upravo naše hotele. Najnoviji klub koji nam je ukazao povjerenje višestruki je prvak Mađarske i jedna od najboljih europskih rukometnih momčadi: Telekom Veszprem. Rukometaši Veszprema, u čijim redovima nastupaju i četiri hrvatska igrača, bili su smješteni u hotelu Valamar Diamant te trenirali u novoobnovljenoj sportskoj dvorani Diamant.

Hotel Valamar Diamant u rukometnom je svijetu iznimno cijenjen zbog odličnih uvjeta za kondicijsku pripremu sportaša. Uz udoban smještaj i vrhunsku prehranu, sportašima nudi i brojne terene, bazene i uređene staze, te fitness, aerobic i wellness centar. Valamar Diamant je bio domaćin i rukometnim reprezentacijama 21. svjetskog rukometnog prvenstva (Brazil, Danska, Egipat, Norveška, Saudijska Arabija i Srbija) te ekipama Tunisa, Alžira i Rusije tijekom President cupa.

„Sve prednosti hotela Valamar Diamanta već su prepoznale hrvatska rukometna reprezentacija, ali i košarkaška i odbojkaška reprezentacija te mnogi sportski klubovi iz Hrvatske i inozemstva. Poreč ima dugu sportsku tradiciju, a ulaganjima u sportske sadržaje naših hotela pretvorili smo ga u jedno od najvažnijih regionalnih središta za pripreme sportaša“, istaknuo je Mario Skopljaković, direktor hotela Valamar Diamant.

Momčad Veszprema sastavljena je od bivših i sadašnjih reprezentativaca iz cijele Europe, a na pripreme u Poreč stiglo je 20 igrača, među kojima i hrvatski rukometaši Mirko Alilović i Renato Sulić. Preostala dvojica hrvatskih igrača u redovima Veszprema, Marko Kopljar i Ivan Slišković, branili su boje Hrvatske na Olimpijadi.