Valamar Riviera podržala je rad i pomogla Javnoj vatrogasnoj postrojbi – Centar za zaštitu od požara Poreč u nabavi vatrogasne opreme.
Ova hvalevrijedna vatrogasna postrojba svoju djelatnost dijeli u tri glavne aktivnosti: preventivu odnosno provođenje preventivnih mjera zaštite od požara i eksplozija, gašenje požara i spašavanje ljudi i imovine ugroženih požarom i eksplozijom te tehničke intervencije u smislu pružanja tehničke pomoći u nezgodama i opasnim situacijama i drugih poslova.

Vatrogasna postrojba broji 29 vatrogasaca koji uvijek stoje na raspolaganju svojoj zajednici i zbog toga brinu o održavanju i nabavljanju opreme te ulažu u uređenje prostorija u kojima obitavaju. Postrojba kontinuirano potiče osposobljavanje i uvježbavanje vatrogasaca, provode se operativno – preventivne aktivnosti, lokalnoj zajednici demonstriraju vježbe evakuacije, spašavanja, itd. Kao neke od primjera njihovog doprinosa zajednici valja istaknuti i organizirana predavanja za djecu predškolskog i školskog uzrasta kao i djelatnike kompanija koje educiraju i osvještavaju o opasnostima u požaru.

Brinuti o sigurnosti zajednice izazovan je, ali i ispunjavajući posao za svakog vatrogasca grada Poreča. Čast nam je biti na raspolaganju i pomagati koliko je u našoj moći. Zato je važno da kontinuirano održavamo uvjete za nesmetan rad naše postrojbe na koju smo jako ponosni. Zahvaljujemo i Valamaru što prepoznaje važnost našega rada i podržava nas dugi niz godina“, izjavio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Poreč, Denis Matošević.

Valamarova donacija i ove godine pomogla učenicima Osnovne škole Matije Vlačića

Valamar i ove godine financira važan projekt za učenike Osnovne škole Matije Vlačića iz Područne škole Rabac. Donacijom se financira organizirani prijevoz učenika do matične škole u Labinu gdje pohađaju produženi boravak.

Ravnatelj Osnovne škole „Matija Vlačić“ Edi Juričić izjavio je: „Vrlo smo zadovoljni nastavkom suradnje škole i Valamara. Ove godine imamo čak dvije grupe učenika za prijevoz, što ukazuje na potrebu i važnost produženog boravka u planiranju obaveza učenika i njihovih obitelji.“

„Iznimno nam je drago da smo i ovogodišnjom donacijom mališanima iz Osnovne škole Matije Vlačića osigurali prijevoz do matične škole. Ovaj projekt dio je Velikog srca Valamara, jednog od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja koji nam omogućuju da sudjelujemo i doprinosimo životu lokalne zajednice“, izjavio je Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac u Valamar Rivieri.

Valamar donirao 165.000 kuna vrtićima i jaslicama u svojim destinacijama

Valamar Riviera, vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj, donirala je ukupno 165.000 kuna za poboljšanje uvjeta rada s djecom u jasličkim skupinama u destinaciji Poreč i vrtićkim skupinama u destinaciji Dubrovnik. Sva sredstva osigurana su iz humanitarne akcije Veliko srce Valamara. 

Valamar je tako donirao 105.000 kuna dječjem vrtiću „Radost“ Poreč – Parenzo, koji će sredstva utrošiti na poboljšanje uvjeta za djecu jasličke dobi u svojim vrtićima u Kašteliru i Poreču. Istovremeno, vrtić Sunce u Dječjim vrtićima Dubrovnik će uz pomoć donacije u visini od 60.000 kuna nabaviti didaktička pomagala i ostalu opremu potrebnu za kvalitetniji rad s čak 40-ak djece vrtićkog uzrasta.

“Donacija za kompletno opremanje unutarnjeg i vanjskog prostora jaslica u Kašteliru osigurala  je zajednici kvalitetnu brigu za djecu rane dobi, a roditeljima mogućnost adekvatne brige i njege za njihovu djecu dok su na poslu. Nabavkom igrala za dvorište dječjeg vrtića Radost II za djecu jasličke dobi povećat će se kvaliteta boravka i aktivnosti djece na otvorenom prostoru“, ističe Divna Radola, ravnateljica dječjeg vrtića „Radost“ Poreč-Parenzo.

„Primljena donacija nam značajno pomaže u unaprjeđenju rada našeg Vrtića. Našu radost podijelili smo i s djecom i jedva čekamo da igračke i didaktika stignu u naš vrtić“, izjavila je Boja Milan Mustać, v.d. ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik.

Ovogodišnja humanitarna akcija Veliko srce Valamara ujedno je i najuspješnija – u akciji koja se već treću godinu zaredom provodi u Valamarovim hotelima i kampovima. Svake godine akcija se provodi s različitim ciljem pomoći lokalnoj zajednici, a ove godine sva sredstva usmjerena su u dječje vrtiće.

„Raduje nas što će Valamarova donacija izravno biti na korist djeci. Svaka inicijativa koja je namijenjena kvalitetnijem odrastanju djece je od iznimne važnosti jer je ulaganje u naše najmlađe ulaganje u budućnost cjelokupne zajednice“, istaknula je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Riviere.

Valamar aktivno surađuje s dječjim vrtićima u destinacijama u kojima posluje u okviru krovnog programa društveno odgovornog poslovanja Mali turizam, a kroz edukativne radionice Valamarove hotele godišnje posjeti više od 300 mališana vrtićke dobi.

Pomoć za potresom pogođeno stanovništvo Albanije

Valamar Riviera je odgovorila na apel porečkog Crvenog križa te za stanovništvo potresom pogođene Albanije osigurala tražena nužno potrebna materijalna sredstva. Donirano je nekoliko tisuća deka, posteljina, jastuka, vreća za spavanje kao i konzerva, sapuna i deterdženta za odjeću.

Podsjetimo,  26.studenog Albaniju je pogodio snažan potres magnitude 6,4 po Richteru. Epicentar je bio između Drača i Tirane na deset kilometara dubine. Nakon toga, uslijedilo je čak nekoliko stotina manjih potresa.  Spasilačke ekipe koje pretražuju ruševine do sada su pronašle mnogobrojne žrtve. U potresu je ozlijeđeno  oko 650 osoba. Bio je to najjači potres koji je pogodio Albaniju u više od 40 godina.

Valamar podržava porečke sportske klubove

Valamar Riviera je u okviru svojih programa i aktivnosti društveno odgovornog poslovanja podržala je rad različitih klubova iz Istre, između ostalih podršku je dala Odbojkaškom klubu Funtana Vrsar koji djeluje još od 2006. godine i broji šezdesetak aktivnih članova, od čega čak 45 natjecatelja u pet različitih kategorija. Ovi uspješni mladi sportaši treniraju u školskoj dvorani OŠ Vladimir Nazor, a klub trenutno u svim odbojkaškim kategorijama uvjerljivo drži prvo mjesto. Osim Odbojkaškog kluba Funtana Vrsar, Valamar je podržao i aktivnosti Ronilačkog kluba Poreč koji je ove godine obilježio svoju 50. godišnjicu djelovanja. Povodom godišnjice klub je izdao i monografiju koja obrađuje tematiku povijesti ronjenja i udičarenja na Poreštini. RK Poreč jedan je od najstarijih ronilačkih klubova u Hrvatskoj te broji više od 150 članova koji svoju ljubav prema ronjenju i zaštiti podmorja redovito prenose i na mlađe generacije.

Podrška klubovima ostvarena je u okviru programa “Volimo sport”, jednog od devet Valamarovih krovnih programa društveno odgovornog poslovanja, kroz koji kompanija izravnom organizacijom ili sponzorstvima podržava cijeli niz sportskih manifestacija koje pridonose razvoju destinacija te promicanju sporta i aktivnog stila života.

Osnovna škola Tar-Vabriga i Turističko ugostiteljska škola Antona Štifanića

Valamar Riviera je i ove godine osigurala sredstva dvjema školama. OŠ Tar-Vabriga nalazi se u centru Tara i organizira mnoštvo zanimljivih internih projekata za svoje učenike, a Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića u Poreču školuje 6 kadrova zanimanja i jedina je takve vrste u Županiji.