U Opatiji je 26. i 27. travnja održan 24. međunarodni znanstveno-stručni kongres u organizaciji Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci „Turizam i hotelska industrija – THI 2018.“

Kongres je otvorio ministar turizma Gari Cappelli. U sklopu kongresa predstavnicima 33 eminentna hotelska i turistička objekta u Republici Hrvatskoj u kojima se provodi dio studijskog programa i mentorirana stručna praksa sastavnica riječkog Sveučilišta uručen je „Status stručne baze Sveučilišta u Rijeci“. Riječ je o jedinstvenom institucijskom povezivanju gospodarstva i visokog obrazovanja s ciljem povećavanja konkurentnosti i kompetencija osoblja u turizmu. U ime Valamara priznanje je preuzela voditeljica Odjela edukacije Jadranka Gojtanić.

Poseban i vrlo važan dio kongresa posvećen je izravnom dijalogu s hrvatskim hotelijerima s ciljem stvaranja platforme za okupljanje i raspravu o aktualnim problemima hrvatskog hotelijerstva te je stoga prvoga dana održan je i panel „Kako do cjelogodišnjeg poslovanja hotela?“. Na panelu je, uz direktora HTZ-a Kristijana Staničića, izvršnog direktora hotela Jadranka Rikarda Heskyja, direktora hotela Park Plaza Histria Tomislava Korošeca te konzultanta tvrtke Godiva consulting Franca Peruza, sudjelovala i naša direktorica Sektora revenue managementa Mirella Premeru.