Sajmovi predstavljaju uvod u novu turističku sezonu i priliku da se turističkoj industriji diljem Europe predstavi ponuda destinacija. Važno je sudjelovati, ali je također i važno istaknuti se na danas iznimno konkurentnom tržištu.

Stuttgart, CMT

Valamar nikako ne propušta sudjelovanja na ključnim sajmovima pa su se tako naši kolege u siječnju uputili u Njemačku i Nizozemsku.

Sajam CMT (Caravan, Motor, Tourismus) prvi je veliki turistički događaj godine u Njemačkoj i održan je u Stuttgartu od 12. do 20. siječnja. Na ukupno 120 000 kvadratnih metara izložbenog prostora smjestilo se 2207 izlagača i više od 260 000 posjetitelja. Glavne su teme sajma turizam, destinacije, kamping i slobodno vrijeme, a privlači pozornost publike jednog od najizdašnijih turističkih tržišta u Europi, pokrajine Baden-Württemberg.

Kolegica Greta Radovčić i kolega Nikola Mršić iz našega Valamarova rezervacijskog centra iscrpno su svim posjetiteljima sajma pokazali Valamarovu ponudu.

Prvi vikend u sklopu sajma bio je posvećen aktivnostima na otvorenom: Fahrrad & Wander Reisen. Kolege iz naše prodaje i marketinga Nikola Kordić i Toni Hrvatin promovirali su cikloturizam i aktivni odmor u Valamaru te posjetiteljima predstavili Valamarove biciklističke hotele i centre, biciklistička događanja pod pokroviteljstvom Valamara, biciklističke destinacije i staze u Poreču i Rapcu te na otocima Krku i Rabu, naše kampove i hotele.

Ljubitelji životnoga stila na otvorenom iskazali su velik interes za naše destinacije u kojima poslujemo pa se veselimo ugostiti ih u narednim mjesecima.

Utrecht, Vakantiebeurs

Prvi sajam posvećen kamping turizmu održan je u nizozemskom Utrechtu od 9. do 13 siječnja. Svim kampistima i ljubiteljima boravka u prirodi našu ponudu i novosti u našim kamping resortima pokazala je kolegica Ivana Fabijančić iz rezervacijskog centra.