Prva specijalizirana sportska konferencija u regiji za sportski menadžment i sportska događanja održana je početkom lipnja u Osijeku tijekom najvećega festivala urbanih sportova u ovom dijelu Europe Pannonian Challenge.

Naš kolega Toni Hrvatin sudjelovao je na panelu „Biciklizam kao ekonomski, turistički i socijalni pokretač“ i predstavio proizvod i način razvoja cikloturizma u turističkoj kompaniji i našim destinacijama s naglaskom na Bike Center Rabac i Bike Park Rabac, pripreme sportskih momčadi, bike događanja i bike hotele u portfelju.

Na panelu o biciklizmu sudjelovali su i direktor utrke Tour of Croatia i sportski direktor Bahrein Merida Teama Vladimir Miholjević, pomoćnica ministra sporta Snježana Brzica, direktor internacionalnog razvoja FISE World Series Olivier Pascal te pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Tatjana Roth. Na iznimno posjećenim i zanimljivim panelima govorilo se o budućnosti sportskih događaja, značaju velikoga sportskog događaja za lokalnu zajednicu, kako (ne) uspješno organizirati globalni događaj, o vodećem svjetskom triatlonskom brandu ironman, što sponzori očekuju od događanja i koliko sponzorstvo zapravo vrijedi sponzorima.