Valamar je digitalizaciju dočekao spreman te danas iz ureda možemo raditi prodaju I komunicirati s milijunima gostiju diljem svijeta.

Na tržištu rada zadnjih godina svjedočimo sve bržem razvoju tehnologije te digitalizaciji i robotizaciji. Jesmo li spremni na sve što donosi digitalizacija? Hoće li roboti oduzimati poslove ljudima? Ove I još mnoge druge bile su teme panela “Digital challengers” na Weekend Media Festivalu na kojem je gostovao i predsjednik Uprave Valamar Riviere, Željko Kukurin.

Upravo je industrija putovanja među pionirima primjene digitalizacije, a Valamar je još 2003. i 2004. pokrenuo interni start-up. Od tada se industrija putovanja u potpunosti promijenila. “U  onom trenutku kada se digitalizacija počela “događati”, nitko do kraja nije mogao razumjeti gdje će završiti”, naglašava Kukurin.

TREND DIGITALIZACIJE U VALAMARU

Impresivno je što se dogodilo Valamaru u posljednjih petnaestak godina. Danas se u  našoj Upravnoj zgradi  događa čak 45 posto ukupne prodaje Valamar Riviere godišnje. I to je ono što je fenomenalno u mogućnostima digitalizacije koja je našoj kompaniji omogućila da sa samo jednog mjesta radimo s više od 20 tržišta,  komuniciramo s milijun gostiju, da imamo 4 i pol milijuna posjetitelja na našim web stranicama, da svake godine obavljamo prodaju od 110 000 rezervacija”, istaknuo je Željko Kukurin.

Na pitanje o robotizaciji u hotelijerstvu, Kukurin smatra da ova ideja ne predstavlja prijetnju turističkoj industriji jer suština putovanja je upravo u upoznavanju novih ljudi i destinacija, što je moguće jedino kroz direktnu komunikaciju gosta i djelatnika. No, dobro je automatizirati one procese koji usporavaju svakodnevan rad, primjerice, u Valamaru je tako uveden digitalni projekt self check-in  putem kojeg se u prvoj godini korištenja “checkiralo” preko 60 posto gostiju.

ZADOVOLJSTVO POSLODAVCEM

Na panelu „Kako zadržati najbolje kada svi žele otići?” govorila je i Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamara. Na panelu su se govornici složili kako  plaća nije jedini faktor zadovoljstva poslodavcem. Kompanije trebaju stremiti zadovoljstvu zaposlenika na radnom mjestu, na čemu Valamar kontinuirano i radi.

Valamar garantira minimalna neto primanja u iznosu od 5.000 kuna do 7.500 kuna za puni mjesečni fond sati, 13. plaću u iznosu od 5.000 kuna neto svim stalno zaposlenima i onima koji će u 2019. raditi najmanje 10 mjeseci, kao i nagrade za najbolje zaposlenike. U Valamaru smo prepoznali nužnost zadovoljstva zaposlenika na radnom mjestu, dobrih odnosa među kolegama te nam je stoga kvalitetna poslovna i organizacijska kultura od velike važnosti, kao I sveopća briga za zaposlenike, na čemu kontinuirano i radimo”, istaknula je Ivana Budin Arhanić.