U organizaciji zagrebačkog Ekonomskog fakulteta (EFZG) i u suradnji s Tampere University iz Finske u Zagrebu je 19. rujna održana međunarodna konferencija “Mutual insurance conference: CEE countries – new market boost?”.

Glavna tema bile su razvojne perspektive uzajamnih društava za osiguranje u zemljama srednje i istočne Europe, kao i njihovo suvremeno poslovno okruženje. I Valamar je podržao MIC, predstavivši okupljenima svoje proizvode i usluge.

Finski partneri konferencije, Tampere University, tom su prilikom predstavili vlastita iskustva u dijelu inovacije, uloge uzajamnih financijskih institucija u financijskom sustavu i ekonomskom razvoju, kao i svoja iskustva u kooperativnom poduzetništvu. Kako je istaknuo doc. dr. sc. Jakša Krišto, docent na Katedri za financije EFZG-a i jedan od organizatora konferencije, ovaj je događaj nastavak znanstveno-istraživačke suradnje i inicijative između kolega na Tampere University, Svjetskog udruženja uzajamnih osiguratelja (ICMIF) i EFZG-a na temu društava za uzajamno osiguranje.