Svečanim otvorenjem u Villi Polesini u Poreču 25. rujna započeo je sastanak projektnih partnerskih škola iz Hrvatske, Austrije, Njemačke, Norveške, Rumunjske i Turske.

Goste i domaćine srdačno su pozdravili koordinatorica projekta Tatjana Gulić Pisarević, ravnateljica Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča Vesna Baranašić i zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović. Nakon što je direktor TZ-a Poreč Nenad Velenik predstavio destinaciju Poreč, uslijedile su brojne aktivnosti tijekom kojih su učenici iz šest zemalja imali priliku za bolje međusobno upoznavanje. Fokus je projekta Erasmus omogućiti učenicima bolje snalaženje i bolji uspjeh u traženju posla, pružiti informacije o kompanijama, zavodima za zapošljavanje, dokumentima potrebnima za rad te pomoći u što uspješnijem pronalaženju smještaja tijekom rada. Osim razvijanja vještina pronalaženja posla, cilj je projekta i razvijanje osjećaja za suradnju, jedinstvo i zajedništvo među mladima u Europi kroz rušenje predrasuda i straha od stranih zemalja.

Nakon svečanog dijela otvorenja uslijedio je posjet Camping Resortu Lanterna.

„Zahvaljujući dočeku i gostoprimstvu zaposlenika Sektora kvalitete i Ljudskih potencijala kampa, koji su predstavili Valamar Rivieru, na licu mjesta smo se uvjerili s koliko ponosa i entuzijazma rade svoj posao. Ti su srdačni, velikodušni zaposlenici u Valamaru neprocjenjivi jer kompanija samo tako može biti vodeći partner među hrvatskim hotelijerima. Valamar svojim zaposlenicima omogućuje i brojne treninge da bi mogli za svoje goste kreirati nezaboravan godišnji odmor, nakon kojega će se taj gost zasigurno ponovno i vratiti“, zaključila je Tatjana Gulić Pisarević.

Nakon predstavljanja kompanije i obilaska kampa u turističkom vlakiću, animacijski je tim organizirao aktivnosti tijekom kojih su učenici imali priliku predložiti njihovu viziju sadržaja u kampu. Učenici su zaključili kako gosti u kampu doista imaju na raspolaganju sve sadržaje za zabavu, sport i odmor.

„Na kraju ugodnog poslijepodneva možemo samo reći da Valamar ima sjajnu budućnost jer smo vidjeli solarne panele, električna vozila, sustav za kontrolu potrošnje vode… Želimo im da i u budućnosti čuvajući prirodu doprinose stvaranju novih radnih mjesta, ali i da privuku nove goste kojima je takav odnos prema okolišu i zaposlenicima presudan pri donošenju odluke o izboru mjesta za godišnji odmor”, dodaje Tatjana.