Valamar Riviera i šestu je godinu zaredom provela donacijski program “Tisuću dana na Jadranskom moru” kojim su donirana noćenja u okviru potpore projektima usmjerenim na rad s djecom.

Osiguravanjem boravka na moru u jednom od svojih hotela, ljetovališta ili kampova, Valamar Riviera i ove je godine pomogla djeci bez odgovarajuće obiteljske skrbi, djeci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, djeci s određenim zdravstvenim teškoćama kojoj bi boravak na moru koristio u smislu liječenja ili oporavka te djeci s posebnim potrebama.

U šest godina provođenja programa donirano je više od 6000 noćenja s uslugom pansiona te je više od 2500 djece i njihovih voditelja iz svih krajeva Hrvatske ljetovalo u Valamarovim objektima od Istre i Kvarnera do Dubrovnika, a velika većina njih tako je imala priliku prvi put u životu boraviti na moru. Ove su godine donirana ljetovanja imale priliku iskoristiti 22 udruge, škole i institucije koje su zadovoljile uvjete natječaja.

Uvijek nas veseli kada nam se udruge javljaju sa svojim pozitivnim iskustvima s ljetovanja u Valamaru. Mnogima je to zaista i bio prvi susret s morem. Udruge svoje ljetovanje uz zabavu i upoznavanje s morskim radostima provode i edukativno, kroz radionice koje organiziraju. Djeca nas nerijetko nakon povratka s mora iznenade pismima zahvale i kreativnim radovima koje su stvarala tijekom boravka.

“Tisuću dana na Jadranskom moru” provodi se u okviru Valamarova programa društveno odgovornog poslovanja “Veliko srce Valamara”, kojim  Valamar Riviera aktivno i kontinuirano podupire udruge i inicijative u lokalnoj zajednici, brine se o najugroženijim i najpotrebitijim slojevima društva te doprinosi razvoju kulture uzajamnosti. Ujedno, Valamar Riviera je za program “Tisuću dana na Jadranskom moru” nagrađena “Ponosom Hrvatske” – prestižnom nagradom za humanitarna djela čije dobitnike biraju sami građani.