Kao vodeća turistička tvrtka u Hrvatskoj kontinuirano unapređujemo zaštitu okoliša i racionalno korištenje resursima

Na službenoj dodjeli u hotelu Valamar Diamant predstavnici tvrtke TÜV Croatia uručili su Valamar Rivijeri certifikat ISO 50001, najpoznatiji i najcjenjeniji standard prosudbe sustava upravljanja energijom. Ta međunarodna norma omogućuje kompaniji da uspostavi sustave i nužne procese za poboljšavanje energetskih učinaka, uključujući efikasnost, upotrebu i potrošnju energije. Provedbom toga međunarodnog standarda želi se smanjiti emisija stakleničkih plinova i drugih povezanih utjecaja na okoliš, ali i smanjiti troškove potrošnje energije sustavnim upravljanjem energijom.

„U vremenu kada je postalo sasvim jasno da su obnovljivi izvori energije jedina održiva budućnost našega planeta, više ne govorimo o trendu, nego o nuždi da u skladu s najboljim međunarodnim praksama i standardima kvalitetno upravljamo utjecajem našega poslovanja na okoliš i prirodne resurse. Ponosni smo što je Valamar Riviera postala nositelj ovoga vrijednog energetskog certifikata jer je on dodatno priznanje trudu koji ulažemo u održivost, što osim struke sve više prepoznaje i cijeni naša zajednica, kao i naši gosti“, istaknula je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Rivijere d.d.

Certifikat je dodijelila tvrtka TÜV Croatia, članica grupacije TÜV Nord iz Njemačke. TÜV Nord jedna je od najuglednijih certifikacijskih tvrtki prisutna u cijelom svijetu. Predsjednik uprave dr. sc. Đuro Tunjić istaknuo je da ovim certifikatom Valamar Riviera postaje prepoznatljiva u cijelom svijetu kao tvrtka koja je prepoznala važnost uspostavljanja sustava upravljanja energijom i postaje ponosni nositelj certifikata ISO 50001 te prava na korištenje znaka TÜV, koji je postao sinonimom za kvalitetu i osjećaj sigurnosti.

U posljednje tri godine Valamar Riviera uložila je više od 12 milijuna kuna u projekte energetske učinkovitosti. U 2015. godini smanjena je emisija strakleničkih plinova za gotovo 500 tona, a već 80-ih godina prošloga stoljeća započeli smo ulagati u zelene tehnologije. Napore koje Valamar ulaže u zaštitu okoliša i održivo poslovanje prepoznale su renomirane strukovne organizacije pa su tako Valamarovi objekti ponosni nositelji oznaka i certifikata Sustainable Hotel, Travelife Gold Award, TUI Environmental Champions i Plava zastava. Visoke standarde očuvanja okoliša potvrđuju i brojni certifikati. Još 2006. godine Valamar je počeo usklađivati svoje sustave upravljanja s ISO-m i drugim međunarodnim standardima te su do sada certificirani Sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001, Sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 14001 te Sustav upravljanja sigurnošću hrane prema Codexu alimentariusu.

Za postignute rezultate u društveno odgovornoj politici i praksi pri upravljanju ekološkim učincima tvrtka Valamar Riviera za 2015. godinu primila je i nagradu Hrvatskoga poslovnog savjeta za održivi razvoj i Hrvatske gospodarske komore