Nagrada za područje odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem je svojevrsna kruna Valamarove predanosti društveno odgovornom poslovanju u turizmu

Na natječaju “Indeks Društveno odgovornog poslovanja” kojeg su osmi put za redom organizirali Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) i Hrvatska gospodarska komora (HGK), Valamar Riviera osvojila je nagradu Indeksa DOP-a za područje odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem. Nagradu je na svečanosti u Zagrebu preuzela Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj, strateško upravljanje i korporativne poslove Valamar Rivijere.
“Valamar Riviera u turizmu u Hrvatskoj uspješno posluje već šest desetljeća, a društveno odgovorno poslovanje dio je naše tradicije iz razloga što turizam nije dugoročno održiv bez razvoja i ulaganja u lokalnu zajednicu, kao i sustavnog očuvanja Jadranskog priobalja i okoliša. Međutim, veliki je izazov ostvariti puni potencijal pozitivnih utjecaja koje velika tvrtka poput naše može imati ako je predana odgovornom poslovanju kao jedinom i redovnom načinu poslovanja. Ova vrijedna nagrada motivira nas da nastavimo taj proces. U energetsku učinkovitost u posljednje tri godine uložili smo više od 12 milijuna kuna, a kod velikih investicija obvezno uvodimo učinkovite i ekološki napredne tehnologije, radimo na edukaciji naših zaposlenika, gostiju i dobavljača te podizanju svijesti u zajednici o važnosti očuvanja okoliša“, istaknula je Ivana Budin Arhanić.

Valamarovi hoteli, apartmanski kompleksi i kampovi nositelji su brojnih međunarodnih certifikata i priznanja u segmentu zaštite okoliša, a nagrada Indeksa DOP-a za područje odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem kruna je dosadašnjih nastojanja da kao vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj potvrdi predanost društveno odgovornom poslovanju.