Cijelu su jesen naši kolege iz Odjela razvoja ljudskih potencijala obilazili hrvatske srednje strukovne škole te učenicima, nastavnicima i roditeljima predstavljali kompaniju, mogućnosti razvoja karijere te stipendije Valamar Riviere.

Bila je to dinamična jesen za naše kolege. Timovi Odjela razvoja ljudskih potencijala Valamar Riviere tijekom dva mjeseca posjetili su brojne srednje škole u Hrvatskoj. Kompaniju su tako predstavljali u Slavonskom Brodu, Osijeku, Novoj Gradiškoj, Požegi, Puli, Poreču i Labinu, a krajem studenoga posjetili su i zagrebačko Ugostiteljsko-turističko učilište te Strukovnu školu u Virovitici.

Dojmovi su odlični, kažu nam naši kolege. Učenici su bili zainteresirani, nastavnici također, puno se raspravljalo i odgovaralo na brojna pitanja te možemo zaključiti da je obavljen dobar posao te očekivati još više prijava na naše stipendije.

Naime, Valamar Riviera i ove godine učenicima turističko-ugostiteljskih zanimanja kuhar, konobar, slastičar i turističko-hotelijerski komercijalist u cijeloj Hrvatskoj donosi program stipendiranja vrijedan 1.000 kuna mjesečno tijekom školske godine te u trajanju od 10 mjeseci. Učenicima se uz priliku ostvarivanja prava na stipendiju otvara i mogućnost odrađivanja kvalitetne prakse u jednom od naših objekata s mogućnošću zaposlenja u Valamar Rivieri.

Ovim programom Valamar Riviera mlade u Hrvatskoj želi potaknuti i podržati u odluci da upišu i završe obrazovne programe za ugostiteljsko-turistička zanimanja te osigurati kvalitetnije povezivanje sa srednjim strukovnim i ugostiteljskim školama diljem Hrvatske. Stipendiranje učenika osigurano je partnerskom suradnjom s Ministarstvom turizma. Obveza je svih stipendista da redovito pohađaju nastavu, upišu godinu i uredno maturiraju da bi imali priliku odraditi praksu u jednoj od Valamarovih destinacija Poreču, Rapcu, Krku ili Dubrovniku. Poslije završetka školovanja stječu i pravo na zapošljavanje u Valamaru, redovno uključivanje u stručna osposobljavanja te programe nagrađivanja.

Prošle se godine za stipendije Valamar Riviere prijavio 701 učenik strukovnih škola diljem Hrvatske, a kompanija je stipendirala njih 217.