U okviru programa društveno odgovornog poslovanja Valamar Riviere Mali turizam izgradili smo i otvorili nova velika dječja igrališta čiji su kumovi mališani iz lokalnih dječjih vrtića. Osim našim gostima, igrališta su otvorena za svu djecu iz lokalne zajednice.

Tri dječja vrtića kumovi su igrališta na Lanterni

Dječji vrtić Višnjan ovoga je lipnja postao kumom igralištu Tamaris u hotelu Valamar Club Tamaris, dok su dječji vrtići iz Tara Radost i Paperino kumovi igrališta Lanterna u Camping Resortu Lanterna. Uz veliko veselje igrališta su službeno otvorili mališani iz dječjih vrtića – kumova.

U ime Valamar Riviere,  oba je igrališta dječjim vrtićima – kumovima predala potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Ivana Budin Arhanić, koja je tom prilikom izjavila:

„Podrška i odgovornost prema lokalnoj zajednici vrijednosti su utkane u našu viziju i misiju i koje u Valamaru živimo već šest desetljeća, a provodimo kroz naše programe društveno odgovornog poslovanja. Mali turizam meni je posebno drag program jer će jednoga dana ovi mališani koji sada uživaju u igri na novim igralištima odrasti u vrijedne ljude koji će nastaviti unapređivati našu destinaciju i turizam. Također sam sigurna da će naši mali kumovi iz dječjih vrtića sa svojim roditeljima i odgajateljima posebno čuvati nova mjesta za igru te uživati u njima svakoga dana. Stoga mi je posebno zadovoljstvo predati ova igrališta na korištenje vrtićima kumovima, ali i svim mališanima iz lokalne zajednice.“

Igrališta su napravljena prema najvišim sigurnosnim standardima, a sadržaji su podijeljeni prema dobnim skupinama od 0 do 11 godina. Djeca će tako moći uživati u novim toboganima, tunelima, penjalicama, visilicama, ljuljačkama, adrenalinskim višenamjenskim penjalicama, višenamjenskom obrazovnom kutku (planetarij, edukativne igre, igre u parteru poput twistera i školice) i zanimljivim eko-vrtovima u čijim će gredicama rasti lokalne biljke i začinsko bilje. Za one najmanje, mališane do tri godine, igralište nudi i natkriveni dio s topografskim igrama. Odrasli će pak promaći savršeno mjesto za rekreaciju s obzirom na to da svako igralište ima i rekreativni kutak za odrasle sa spravama za vježbanje (outdoor fitness).

Mali Labinjani kumovi su igralištu u Rapcu

Krajem lipnja u Valamar Girandella Resortu otvoreno  je novo veliko dječje igralište čiji su kumovi mališani iz dječjeg vrtića Pjerina Verbanac. I ovo je igralište napravljeno prema najvišim standardima, a ima nove tobogane, visilice, ljuljačke i adrenalinske multifunkcionalne penjalice. Svečanosti proglašenja kumstva prisustvovali su gradonačelnik Labina Valter Glavičić i ravnateljica Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac Irene Smoković.

U ime Valamar Riviere, igralište je dječjem vrtiću-kumu na korištenje predao direktor destinacije Rabac Valamar Riviere Sandi Sinožić koji je tom prilikom izjavio:

„Prije tri tjedna svečano smo otvorili naša dva nova ljetovališta u Rapcu, najveće ovogodišnje investicije Valamar Riviere u sklopu koje smo uredili i okolnu infrastrukturu, šetnice  i plaže otvorene cjelokupnom lokalnom stanovništvu. Danas smo se ponovno okupili u Valamar Girandella Resortu kako bismo našim najmlađim sugrađanima predali na korištenje novo veliko mjesto za igru i veselo odrastanje. Veliko mi je zadovoljstvo što će mali kumovi iz dječjeg vrtića u njemu podjednako uživati kao i brinuti se da dugo ostane ovako lijepo i u funkciji.“

Ravnateljica Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ Irene Smoković iskoristila je ovu prigodu da se zahvali na kumstvu: „Ovoj veseloj dječici i meni iznimna je čast i zadovoljstvo što nas je Valamar uključio u ovaj projekt te nas pozvao da budemo kumovi novog dječjeg igrališta koje je otvoreno za svu djecu iz lokalne zajednice. Igralište je to na kojemu će se djeca radosno  igrati, veseliti se i uživati, a možda i stvarati neka nova prijateljstva, baš onako kako to samo djeca znaju.“

„Grad Labin i Valamar Riviera uspješno surađuju u razvoju turizma i destinacije Rabac već dugi niz godina, te sam uvjeren da ćemo tako i nastaviti i kroz nadolazeće godine kada će naši vrtićki mališani postati školarci i odrasli ljudi. Program «Mali turizam» važan je kao zalog za budućnost u kojoj će kvaliteta suradnje između destinacija, lokalne uprave, lokalnog stanovništva i turističkih poduzeća biti ključan pokretač stvaranja nove vrijednosti“, istaknuo je Valter Glavičić, gradonačelnik Labina.