Dionica Valamar Riviere d.d.  je sedmi put zaredom proglašena Dionicom godine prema izboru javnosti u tradicionalnom izboru Zagrebačke burze.

„Iznimna mi je čast već sedmi put zaredom držati u rukama ovo vrijedno priznanje. Očekivanja poslovnih rezultata za ovu su godinu još veća od prošle godine, koja je također bila rekordna za Valamar. Valamar i dalje raste pa smo ove godine realizirali akviziciju Hotela Makarska d.d., a i napravili prvi korak u internacionalizaciji našega poslovanja kupnjom hotela u Austriji. Smatram da smo postavili dobre temelje za nastavak ulaganja u rast i razvoj našega poslovanja. I ponosan sam što ulagači prepoznaju Valamarov potencijal i što nas već sedma nagrada za Dionicu godine vjerno prati na putu ostvarenja naše poslovne vizije, osobito u godini u kojoj smo obilježili i 65. godišnjicu poslovanja“, izjavio je pri preuzimanju nagrade Marko Čižmek, član Uprave Valamar Riviere.

Uz nagradu za Dionicu godinu o kojoj odlučuje javnost online anketom, Valamarova je dionica nagrađena i kao Dionica s najvećim prometom. O tom je priznanju odlučivao Odbor za nagrade Zagrebačke burze, a i ove ga je godine preuzeo Filip Močibob, voditelj odjela financija i odnosa s investitorima u Valamar Rivieri te tom prigodom istaknuo: „Veliko mi je zadovoljstvo primiti ovu nagradu koju smatram odličnim pokazateljem Valamarove konzistentne izvrsnosti u poslovanju i komunikaciji. Naši nas dionici prepoznaju kao lidera pri stvaranju novih vrijednosti i postavljanju visokih standarda u transparentnosti izvještavanja. Hvala vam na nagradi za Dionicu s najvećim prometom, a uvjeren sam da i dalje nastavljamo u smjeru jedne od vodećih dionica na hrvatskom tržištu kapitala stvaranjem dodatne likvidnosti i uključivanjem novih potencijalnih ulagača tijekom raznovrsnih susreta, prezentacija i konferencija za investitore.“

Inače se nagrada Zagrebačke burze dodjeljuje s ciljem podržavanja najboljih te jačanja prepoznatljivosti tržišta kapitala i njegovih aktivnih sudionika unutar financijske i opće javnosti.

Kada smo 2012. utemeljili Nagrade Zagrebačke burze, vodili smo se željom da kontinuirano identificiramo i nagrađujemo pozitivne primjere na našem tržištu kapitala. Te su nagrade s godinama postale tradicija koju dobitnici često i rado ističu. Valamar Riviera ove je godine dvostruki laureat te je od utemeljenja do sada dobitnik ukupno deset nagrada u nekoliko kategorija, što je jasna poruka da cjelokupna investicijska javnost prepoznaje i nagrađuje izvrsnost“, zaključila je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.

Valamar kontinuirano potvrđuje svoju lidersku poziciju rastom poslovanja i ulaganja u hrvatski turizam. Ukupna su ulaganja dosegnula pet milijardi kuna, od čega je 4,3 milijarde uloženo u podizanje kvalitete hotela, ljetovališta i kamping ljetovališta, a 700 milijuna kuna u akvizicije i širenje.