U tradicionalnom izboru Zagrebačke burze Valamar Riviera d.d. šesti je put zaredom proglašena Dionicom godine prema izboru javnosti. Nagrada Zagrebačke burze dodjeljuje se s ciljem podržavanja najboljih te jačanja prepoznatljivosti tržišta kapitala i njegovih aktivnih sudionika među financijskom i općom javnosti.

Nagradu je u ime Valamar Riviere preuzeo Marko Čižmek, član Uprave, te pritom izjavio: „Nakon što su stručnjaci na tržištu kapitala prepoznali naše odnose s investitorima kao najbolje u Hrvatskoj, a svi ulagači potencijal naše dionice što je rezultiralo dionicom s najvećim prometom na Zagrebačkoj burzi, kruna našeg predanog rada zasigurno je nagrada za Dionicu godine – već šesti put zaredom. Zato sam ponosan što je javnost ponovno prepoznala našu dionicu kao vodeću na hrvatskom tržištu kapitala. Hvala vam na tome. Ovu je godinu obilježio investicijski ciklus od 906 milijuna kuna, a imali smo i najveću investiciju ikada u povijesti hrvatskog turizma vrijednu 560 milijuna kuna u dva premium ljetovališta u Rapcu –  Valamar Girandella Resort i TUI Family Life Bellevue Resort. U posljednje tri godine  kompanija ostvaruje povrat za dioničare veći od 30 % godišnje, a naš plan je da i dalje nastavimo intenzivno raditi na stvaranju dodane vrijednost za sve naše dionike“.

Uz nagradu za Dionicu godine koju izabire javnost glasanjem putem online ankete, Valamaru je pripala i nagrada za Dionicu s najvećim prometom koju je preuzeo Filip Močibob, voditelj odjela financija i odnosa s investitorima u Valamar Rivieri. Tom prigodom osobito se zahvalio ulagačima koji su prepoznali zajedničke napore svih zaposlenika Valamara u stvaranju vodeće turističke kompanije na ovom dijelu Mediterana.

Valamar Riviera aktivno održava sastanke i konferencijske pozive s domaćim i stranim investitorima, kao i prezentacije za investitore pružajući podršku što većoj razini transparentnosti, stvaranju dodatne likvidnosti, povećanju vrijednosti dionice i uključivanju potencijalnih investitora. Od početka 2017. godine održano je više od 80 susreta koji uključuju sastanke u fnancijskim središtima Sjedinjenih Američkih Država, na Londonskoj burzi, konferenciji Zagrebačke i Ljubljanske burze, konferencijama brokerske kuće Wood&Co u Bukureštu i Erste grupe u Stegersbachu, investitorskim konferencijama: Auerbach Grayson “Frontier & Emerging Markets Conference” u New Yorku, Wood&Co/Belgrade Stock Exchange “Upgrade in Belgrade” u Beogradu te Wood&Co “EME Conference 2017” u Pragu.