Svim sezonskim radnicima koji u naše destinacije dolaze iz različitih županija diljem Hrvatske Valamar osigurava besplatan smještaj, a od ove godine kvaliteta smještaja dodatno se podiže izgradnjom centara Valamar staff residence u Dubrovniku (u potpunosti će biti funkcionalan 2018.), na otoku Krku i u Rapcu.

Dio je to cjelokupne brige o kvaliteti života i uvjeta rada, koje kontinuirano unapređujemo radi zadovoljstva djelatnika.

Prostorije su moderno uređene jer je sve prilagođeno potrebama radnika te osiguravaju maksimalnu udobnost smještaja, pretežno u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Sve sobe imaju kupaonicu s toaletom, opremljene su udobnim namještajem te televizorom i hladnjakom. Kuhinja i blagovaonica predviđene su za zajedničko korištenje i opremljene štednjakom, hladnjakom sa zamrzivačem, mikrovalnim pećnicama te ostalim kuhinjskim potrepštinama. U posebnoj se prostoriji, kojom se radnici također zajednički mogu koristiti, nalaze uređaji za pranje, sušenje i glačanje rublja, a podrazumijeva se da je korištenje besplatno za sve zaposlene. Osobita je pozornost posvećena uređenju prostorije za odmor i druženje pa su uz udobne sofe i fotelje dostupni veliki televizor, DVD uređaj, Playstation i društvene igre, a osiguran je i besplatan pristup bežičnoj mreži. Radnici se mogu koristiti i zajedničkim vrtom u kojemu su, uz stručno estetski uređene nasade, postavljene i drvene klupe te oprema za roštiljanje, kao i vanjske sprave za tjelovježbu u prirodi. Svima je na raspolaganju i spremište za bicikle te prostor za parkiranje.