Volimo sport jedan je od naših krovnih programa društveno odgovornog poslovanja kojim izravno organiziramo ili sponzorski podržavamo brojne klubove, sportske udruge i manifestacije u svim našim destinacijama s ciljem njihova razvoja te promocije sporta i aktivnoga stila života. Tako smo tijekom godina ostvarili suradnju s nizom lokalnih klubova i udruga koji ostvaruju velike rezultate te im uvijek rado uskačemo u pomoć.

Sportska zajednica Grada Poreča zajednica je sportskih udruga s područja Poreča utemeljena s ciljem omogućivanja što većem broju građana – u prvom redu mladima do 18 godina – da se uz što kvalitetnije infrastrukturne uvjete natjecateljski i rekreativno bave sportom, promičući tako zdrav načina života, ali i Poreč kao istaknuto sportsko-turističko odredište. Sportska zajednica Grada Poreča utemeljila je fond izvrsnosti koji služi za prikupljanje donacijskih sredstava namijenjenih dodatnoj potpori najperspektivnijim porečkim sportašima i klubovima koji nas predstavljaju i ostvaruju vrhunske rezultate u inozemstvu. Vrijedna donacija naše kompanija pomoći će sportskim udrugama i klubovima članovima Rukometnom klubu Poreč, Odbojkaškom klubu Poreč, Boćarskom klubu Istra Poreč, Ženskom kuglačkom klubu Istra te Nogometnom klubu Jadran Poreč.

NK Rudar Labin jedna je od najstarijih udruga u Labinu. U svojih 78 godina postojanja odgojio je mnoge mlade naraštaje, a neki od njih ostvarili su i zavidne karijere. Samo u 2017. odigrali su više od 250 službenih utakmica. Udruga i u 2018. godini planira velike projekte kao što je organiziranje jedne od skupina 66. izdanja međunarodnoga nogometnog omladinskog turnira „Kvarnerska rivijera“, a u planu je i organizacija 3. Dječjega međunarodnog turnira „Trofej labinskih rudara“, koji iz godine u godinu raste. Valamar podupire organizaciju tih značajnih manifestacija koje su važne za klub, ali i širu zajednicu.

Sportska udruga Triatlon klub Albona Extreme osnovana je 2002. s ciljem poticanja, razvijanja i unapređivanja svih oblika sportskih i rekreacijskih aktivnosti, s naglaskom na plivanje, biciklizam i trčanje koji zajedno čine jedinstveni sport – triatlon. Sa sjedištem u Labinu, udruga djeluje širom Hrvatske i vani. 35 članova s područja Istarske županije aktivno sudjeluje na brojnim manifestacijama od maratonskih i polumaratonskih utrka diljem svijeta do atletskih, cestovnih i brdskih utrka te duatlona, triatlona, ironmana, plivačkih maratona te brojnih ostalih.

Kako bi se pozitivna priča sportaša iz Lijepe Naše nastavila širiti po svijetu, a sportašima pružili uvjeti za odlazak na inozemna natjecanja, perspektivnoj je udruzi potrebna pomoć, a njihov je predan rad prepoznala i Valamar Riviera i rado se pridružila potpori.

Nogometni klub Vihor iz Baške promiče sport i organizira sportsku obuku mladih zainteresiranih za nogomet. Dobrom radu kluba svjedoče mnogi uspjesi u protekloj godini pa su u 2017. zakoračili kao jesenski prvaci 1. Županijske nogometne lige u seniorskom uzrastu. Time su izborili ulazak u 4. Nogometnu ligu, u kojoj i danas igraju. Predano rade i očekuju još bolje rezultate do kraja sezone. Organizirani su mnogobrojni turniri, prijateljske utakmice te kamp „Vihor“. Valamar pomaže funkcioniranju kluba potporom funkcionalnoj infrastrukturi, koja je potrebna da bi klub mogao kvalitetno djelovati.

Ženski rukometni klub Rudar sportski je klub registriran pri Hrvatskom rukometnom savezu. Klub djeluje kao sportska udruga koja se bazira na promicanju ženskog rukometa u Labinu i Istri, promicanju tjelesne aktivnosti djevojčica, djevojaka i žena te njihovoj pripremi za rukometna natjecanja. Klub zasad okuplja 79 stalnih i vrijednih članica te dvadesetoro djece u školi rukometa. Valamar je prepoznao motiviranost kluba i pomaže jačanju sporta te motivaciji djece da se aktivno uključe u rad kluba i ostvare svoje sportske snove.

Jedriličarski klub Plav Krk najstariji je jedriličarski klub na Jadranu te je 2016. obilježio 140 godina postojanja. Tijekom 2017. klub je s natjecateljima u klasama Optimist i Laser 4,7 nastupao na tridesetak regata te na regatama u akvatoriju Primorja, a osvojili su nekoliko nagrada na prvenstvu županije. Jezgra je kluba skupina od 15 do 20 djece u svim klasama. Organiziraju redovne ljetne škole jedrenja za nove članove, državna prvenstva, regate, kamp za mlađe natjecatelje itd. Valamar podržava takve inicijative te će rado pomoći da bi se tradicija što dulje održala.