Ispred hotela Valamar Riviera u Poreču 30. lipnja predstavljen je najmoderniji hotelski sustav s razmjenom bicikala (engl. bike sharing) u Hrvatskoj – Poreč Bike Share. Riječ je o jedinstvenom modelu usluge koja će građanima i gostima Poreča omogućiti najpovoljniji i najbrži oblik prijevoza u gradu te smanjiti emisiju štetnih plinova, buku, prometne gužve i probleme s parkiranjem. U Poreču će ljubiteljima vožnje biciklom na raspolaganju biti 35 električnih i 35 mehaničkih bicikala, raspoređenih na pet stanica na kojima svi zainteresirani mogu jednostavno preuzeti i ostaviti bicikle.

Valamarova je investicija realizirana u suradnji s tvrkom Sustav javnih bicikala, licenciranim partnerom tvrtke Nextbike GmbH, koja u Hrvatskoj i u svijetu iznimno doprinosi razvoju biciklizma.

Vjerujemo da razvojem biciklističke infrastrukture i bike manifestacija destinacija dobiva dodanu vrijednost, a Poreč Bike Share usluga zasigurno obogaćuje ne samo turističku ponudu, nego i kvalitetu života svih građana Poreča. Ovaj projekt prati svjetske trendove, a ujedno je i potvrda strateške orijentacije Valamara u smjeru uvođenja niza inovativnih usluga”, istaknuo je Željko predsjednik Uprave Valamar Riviere Kukurin.

Novom će se uslugom moći koristiti svi posjetitelji Poreča po cijeni od 199 kuna, koliko iznosi premium članarina za godišnji paket. Program istodobno nudi i opciju plaćanja vožnje po satu, kao i osnovni paket po cijeni od 79 kuna za 7 dana. Valamar je za građane s prebivalištem na području Poreča osigurao 50 % popusta na premium godišnji paket pa će za njih cijena biti 99 kuna, a uz to će imati i neograničen broj besplatnih vožnji u trajanju do 30 minuta.

Poreč Bike Share jedan nam je od najvažnijih projekata nakon prve četiri godine poslovanja. Poreč je jedna od perjanica hrvatskog turizma, a u kontekstu cikloturizma izrazito domaća cikloturistička destinacija. Zbog toga nam je iznimno drago što upravo ovdje u suradnji s Valamar Rivierom pokrećemo pokrećemo sustav nextbike”, zaključio je direktor tvrtke Sustav javnih bicikala d.o.o. Krešimir Dvorski.

Na sustav se može registrirati preko terminala, aplikacije ili internetske stranice, dok će se moći plaćati kreditnom ili debitnom karticom i na svakoj pojedinoj stanici.