U okviru našega programa društveno odgovornog poslovanja „Volimo sport“ surađujemo i podupiremo brojne sportske klubove i udruge u svim našim destinacijama u kojima mladi perspektivni sportaši, djevojčice i dječaci, jednoga dana mogu stati na postolja olimpijskih igara i ostalih svjetskih i europskih sportskih natjecanja.

Duha, talenta i volje svakako imaju. Jedan je od klubova čiji smo rad podržali i dubrovački Judo klub Ura Nage, klub koji kontinuirano radi s djecom već 15 godina. Klubu smo pomogli u realizaciji dijela projekta Young Stars Jurmala 2018, odnosno odlaska na to jako natjecanje u džudu u Latviji za mlađe uzraste od 12 do 18 godina. Na natjecanju je nastupilo 15 dubrovačkih džudaša koji su ostvarili niz dobrih rezultata. Osim što su se mogli susresti s vršnjacima džudašima iz sjevernih europskih država, djevojčice i dječaci dodatno su uživali i u trodnevnom kampu nakon natjecanja te otkrivali znamenitosti Latvije.

„Posjetili smo obližnju Rigu u kojoj smo pronašli i kulturno-povijesne poveznice između latvijske prijestolnice i Dubrovnika jer je najsjeverniji simbol slobodnih europskih gradova kip viteza Orlanda upravo u Rigi, a najjužniji u Dubrovniku. Zahvaljujemo Valamaru što je prepoznao ovaj projekt i omogućio daljnji sportski, ali i općeniti razvoj naših mladih sportaša“, poručio nam je Marko Giljača, tajnik i trener Judo kluba Ura Nage.