Biti prepoznan kao najpoželjniji poslodavac u industriji, razvijati konkurentnu politiku plaća i uvjete rada iznad hrvatskoga prosjeka, osigurati daljnje jačanje domicilnog zapošljavanja i integriranosti Valamara u destinacije i kontinuirano unapređivati grupne i individualne programe razvoja karijera zaposlenika temeljni su ciljevi strategije ljudskih potencijala Valamar Riviere.

Upravo nam je stoga bilo iznimno zadovoljstvo što smo na ljestvici najboljih poslodavaca u Hrvatskoj zauzeli visoko 12. mjesto i tako postali jedina turistička kompanija koja se našla u prestižnom društvu 20 najboljih poslodavaca u Hrvatskoj prema izboru ispitanika istraživanja portala MojPosao. Ujedno je Valamar Riviera ocijenjena kao četvrti najpoželjniji poslodavac u Istarskoj županiji.

Turistički je sektor u Hrvatskoj u fazi intenzivnog rasta i razvoja, pri čemu je Valamar Riviera predvodnik u velikim ulaganjima u razvoj poslovanja s naglaskom na brigu za zaposlenike i njihove potrebe. Dokaz je tomu i 6600 zaposlenih ove sezone u Valamaru, koji kontinuirano stimulira i nagrađuje svoje zaposlenike tijekom cijele godine zahvaljujući razvijenom sustavu od 18 različitih programa nagrađivanja koji se podjednako odnose na stalne i sezonske radnike te zaposlenicima omogućuju kvalitetna dodatna primanja. Uz iznadprosječne plaće i ostala materijalna prava, Valamar ulaže u svoje zaposlenike i preko dodatnih edukacija, ulaganja u smještaj i niza drugih pogodnosti.

Sezonski je posao prvi korak prema stalnom cjelogodišnjem zapošljavanju. S obzirom na to da je Valamar velika tvrtka koja se brzo razvija i raste, zapošljavamo djelatnike i stručnjake zaista mnogobrojnih profila: od IT stručnjaka preko stručnjaka za marketing, prodaju, financije i ostale funkcije pa do raznovrsnih zanimanja u operacijama koje uključuju osnovna zanimanja poput konobara i recepcionara, ali i brojnih specijalista kao što su kuhari, slastičari ili sommelieri. Upravo je zato rad u Valamaru prilika za razvoj karijere, a ne samo za jednokratnu zaradu preko ljeta. Jedan je od strateških ciljeva kompanije razvoj obrazovanih, snažno motiviranih i zadovoljnih zaposlenika koji mogu ostvariti uspješnu karijeru u turizmu.

10 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE VALAMAR NAJPOŽELJNIJI POSLODAVAC

1. Iznadprosječne plaće

Od 2012. godine prosječne plaće i primanja u Valamaru kontinuirano rastu, a od travnja ove godine jamčimo minimalna neto primanja od 5000 do 7500 kuna mjesečno.

2. Smještaj i prehrana

U protekle dvije godine uložili smo više od 60 milijuna kuna u smještaj za zaposlenike. Kuća Valamar predstavlja koncept osiguranja kvalitetnog smještaja i prehrane nedomicilnih sezonskih radnika na teret poslodavca tijekom njihova boravka u destinaciji u kojoj rade.

3. Edukacije

Potičemo kontinuirano usavršavanje i razvoj svojih zaposlenika te smo razvili godišnji krovni edukacijski program u okviru kojeg organiziramo različite oblike profesionalnog i osobnog razvoja.

4. Napredovanje

Program Valamar akademija promiče ideju internog napredovanja temeljenog na osobnim i profesionalnim kompetencijama i podržava kontinuiran profesionalan razvoj i cjeloživotno obrazovanje mladih potencijala u Valamaru, koji se preko programa edukacije i uz snažnu podršku mentora pripremaju za preuzimanje složenijih poslova i većih odgovornosti.

5. Programi nagrađivanja

U Valamaru kontinuirano stimuliramo i nagrađujemo zaposlenike ne samo na kraju, nego i tijekom godine. Nakon uvođenja novih programa u 2017. u primjeni je ukupno 18 programa nagrađivanja.

6. Kontakti i nova prijateljstva

Velika većina naših sezonaca kao jednu od prednosti rada u Valamaru istaknut će upravo ljude, svoje kolege, šefove i drage goste… Valamar je mjesto na kojemu ćete upoznati i najveće stručnjake iz turističkog sektora i stvoriti vlastitu poslovnu mrežu poznanstava.

7. Rad u vrhunskim destinacijama

Više od šest desetljeća pružamo vrhunske turističke doživljaje, izvrsnu uslugu i inovativnu ponudu u atraktivnim destinacijama na Jadranu: u Istri u Poreču i Rapcu, na otocima Krku i Rabu i u Dubrovniku.

8. Odlični uvjeti rada i prava

Krajem prošle godine isplaćene su božićnice i darovi u naravi za 2017. godinu. Božićnicom je obuhvaćeno 18 posto više zaposlenika nego 2016. godine. Darove u naravi (poklon-bon od 400 kn) dobilo je 16 posto više zaposlenika nego 2016., a također je prema dosadašnjoj praksi uplaćen i dar djetetu do 15. godine starosti.

9. Prilika za karijeru

Do sada smo uložili više od četiri milijarde kuna u hotele, ljetovališta i kampove koji su dobitnici brojnih međunarodnih nagrada i priznanja. Sve to čini Valamar kompanijom s najboljim uvjetima u Hrvatskoj za rad u turizmu, kompanijom koja pruža priliku za razvoj karijere u najatraktivnijem gospodarskom sektoru. U našoj kompaniji sezonac doista može napredovati i ostvariti uspješnu karijeru.

10. Društveno odgovorno poslovanje

Vođeni idejom o stvaranju jedinstvenih vrijednosti s ciljem obogaćivanja i promicanja i razvoja kvalitete življenja, očuvanja okoliša, lokalne zajednice, ljudskih potencijala i inovativne turističke ponude razvili smo ukupno devet programa društveno odgovornog poslovanja koji obuhvaćaju veoma širok raspon projekata u svim destinacijama u kojima poslujemo.