U okviru jednoga od Valamarovih krovnih programa društveno odgovornog poslovanja pod nazivom Razvijamo kulturu i umjetnost podržali smo rad veoma zanimljive skupine mladih i aktivnih ljudi iz Poreča okupljenih u udrugu Garažno društvo. Riječ je o neprofitnoj nevladinoj udruzi osnovanoj 2012. s ciljem promoviranja glazbe i kulture na području Istarske županije, Hrvatske i inozemstva.

Glavni je projekt udruge festival (NE)Remont fest, glazbeno-kulturna manifestacija koja okuplja poznatija imena alternativne glazbene scene te pruža mogućnost za nastup manjim, neafirmiranim bendovima s područja Hrvatske i šire, a u rujnu očekujemo njegovo šesto izdanje. Udruga je poznata i po projektu Skejtamo i feštamo, a vi?, cjelodnevnom događanju u kojemu se održava natjecanje skejtera, malonogometni turnir i koncert. Udruga iznimno aktivno djeluje pri radu Centra za mlade Grada Poreča, a od sredine godine trebala bi se preseliti u novu prostoriju od 60-ak kvadratnih metara u bivšoj tvornici za preradu ribe Školjka, u kojemu će nastaviti organizirati različite aktivnosti poput koncerata, slušaonica glazbe, predavanja te izložba radova umjetnika s ciljem promocije mladih lokalnih umjetnika i glazbenika alternativne scene. Poduzetna je skupina već sama odradila dobar posao pri preuređivanju prostora, a žele da se udruga počne samostalno financirati preko planiranih aktivnosti i članarina.

Za sada ih još uvijek možete pronaći u Centru za mlade Grada Poreča, u kojemu i dalje organiziraju zanimljiva događanja poput kviz večeri (super zabavno natjecanje u znanju), raznih kreativnih radionica (izrada maski, ukrasnih predmeta i sl.) te edukativnih i zabavnih predavanja vezanih uz različita područja (od povijesti do subkultura) i sl.