Rujan je obilježio niz predavanja i predstavljanja našeg programa stipendiranja u brojnim srednjim školama diljem Hrvatske koje su svakodnevno obilazili timovi ljudskih potencijala. Natječaj za stipendije otvoren je do 20. listopada i već se unaprijed veselimo mladim vrijednim ljudima koji će se pridružiti našoj velikoj zajednici stipendista i možda jednoga dana postati naši kolege.

I ove godine učenicima turističko-ugostiteljskih zanimanja kuhar, konobar, slastičar i turističko-hotelijerski komercijalist u cijeloj Hrvatskoj donosimo atraktivan program stipendiranja u vrijednosti od 1.200 kuna mjesečno tijekom školske godine, u trajanju od 10 mjeseci sve do završetka školovanja.

Stipendiranje učenika osiguravamo partnerskom suradnjom s Ministarstvom turizma, a u školskoj godini 2018./2019. u program stipendija bit će uključeno ukupno 400 učenika. Obveza svih stipendista jest da tijekom stipendiranja redovito pohađaju nastavu, upišu godinu i uredno maturiraju. U jednoj od naših destinacija od Istre i Krka do Dubrovnika učenici mogu odraditi kvalitetnu praksu, a poslije završetka školovanja osigurano im je prvo zapošljavanje kod vodećeg poslodavca u turizmu u Hrvatskoj. Stipendistima koji dolaze iz drugih destinacija osiguravamo smještaj i prehranu na teret poslodavca.

„Prednost je rada u Valamaru osobni i profesionalni razvoj u struci, uključivanje u stručna osposobljavanja i programe nagrađivanja. Dugoročno povezivanje s poslodavcem moguće je ostvariti prvo preko statusa stalnoga sezonskog radnika s cjelogodišnjim primanjima i redovnim stažem. Stipendistima koji se zaposle u Valamaru kompanija pruža mogućnost razvoja karijere nizom vrhunskih edukacijskih programa kao što je primjerice Valamar akademija koja zaposlenike priprema za specijalističke i voditeljske pozicije“, ističe Nevena Tolanov, voditeljica razvoja ljudskih potencijala u Valamaru.

Programom stipendiranja želimo potaknuti i podržati mlade u Hrvatskoj pri odluci da upišu i završe obrazovne programe za ugostiteljsko-turistička zanimanja. Važan je cilj i kvalitetnije povezivanje sa srednjim strukovnim i ugostiteljskim školama diljem Hrvatske te aktivno partnerstvo s obrazovnim institucijama u programima budućih centara kompetencija. Svi naši stipendisti imaju atraktivne uvjete rada i razvoja kod poslodavca s certifikatom kvalitete u upravljanju ljudskim potencijalima.

Svi učenici koje zanima stipendija u Valamaru mogu se do 20. listopada prijaviti i preko online aplikacije: valamar-riviera.com/stipendije.

Škole koje smo posjetili:

 1. Srednja škola Mate Blažine Labin
 2. Ugostiteljska škola Opatija
 3. Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik
 4. TUŠ Antona Štifanića Poreč
 5. Škola za turizam ugostiteljstvo i trgovinu Pula
 6. Srednja škola „Hrvatski kralj Zvonimir“ Krk
 7. Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška
 8. Obrtnička škola Slavonski Brod
 9. Obrtnička škola Požega
 10. Srednja strukovna škola Virovitica
 11. Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar
 12. Obrtnička škola Koprivnica
 13. Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice
 14. Strukovna škola Vukovar
 15. Ugostiteljsko turistička škola Osijek – RCK
 16. Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb
 17. Turističko-ugostiteljska škola Split – RCK
 18. Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac
 19. Srednja škola Prelog
 20. Srednja škola Zabok – RCK
 21. Gospodarska škola Varaždin.