Nizozemski Utrecht od 15. do 19. siječnja bio je domaćin sajma posvećenog kamping turizmu. Riječ je o najvećem turističkom sajmu namijenjenom poslovnoj i širokoj publici na području Beneluxa, koji je ove godine realiziran u jubilarnom 50. izdanju.

Ova važna turistička manifestacija privukla je više od tisuću izlagača. Nizozemska je publika iskazala velik interes za hrvatske destinacije, a posebno za Valamarovu kamping ponudu, na što smo iznimni ponosni. Svim kampistima i ljubiteljima boravka u prirodi našu ponudu i novosti u našim kamping resortima pokazao je kolega Ivan Marasiz rezervacijskog centra.

Valamar redoviti gost na turističkim sajmovima Europe

Vrijeme prije početka sezone već je tradicionalno rezervirano za brojne turističke sajmove diljem Europe. Valamarne propušta sudjelovanje na njima, pa su se tako naši kolege ovoga siječnja zaputili u Njemačku i Nizozemsku.

CARAVAN, MOTOR, TOURISMUS

Prvi veliki turistički događaj ove godine bio je sajam CMT (Caravan, Motor, Tourismus), održan u Stuttgartu od 11. do 19. siječnja. Na ukupno 120 tisuća kvadratnih metara izložbenog prostora smjestilo se 2161 izlagača i oko 300 tisuća posjetitelja. Glavne teme sajma bile su turizam, destinacije, kamping i slobodno vrijeme, dok najveći dio publike dolazi iz jednog od najizdašnijih turističkih tržišta u Europi, pokrajine Baden-Württemberg. Prvi vikend u sklopu sajma bio je posvećen aktivnostima na otvorenom. Kolege iz naše prodaje i marketinga Nikola Kordići Bojan Jovanović tom su prilikom promovirali ciklo-turizam i aktivni odmor u Valamaru te posjetiteljima predstavili Valamarove biciklističke hotele i centre, biciklistička događanja pod našim pokroviteljstvom, biciklističke destinacije i staze u Poreču i Rapcu, kao i na otocima Krku i Rabu, a usto i naše kampove i hotele. Kolege iz Valamarova rezervacijskog centra, Sidney Lukas Živko i  Filip Josip Varga iscrpno su svim posjetiteljima sajma prezentirali Valamarovu ponudu. Uz njih, kolegica Meri Živković je bila informator na štandu Kamping udruženja Hrvatske(KUH) te prezentirala cjelokupnu hrvatsku kamp ponudu.

VELIK INTERES

Valamarova ponuda u različitim destinacijama privukla je veliku pažnju ljubitelja aktivnog odmora, na što možemo još samo dodati kako ih jedva čekamo ugostiti u mjesecima pred nama! U sklopu CMT-a predstavljeni su početni rezultati renomiranog turističkog istraživanja „Reiseanalyse 2020“, iza kojeg stoji institut FUR. Naime, u FUR-ovoj anketi, koja obuhvaća uzorak od 12 tisuća ispitanika, navedeni su i generalni trendovi za 2020. godinu. Prema podacima iz istraživanja, turistička potražnja Nijemaca u 2020. godini bi trebala ostati stabilna, a cjelokupna slika turističkih putovanja neće se u velikoj mjeri razlikovati u odnosu na 2019. godinu, kako u smislu turističkih destinacija tako i u smislu putovanja. FUR procjenjuje da će redoslijed omiljenih destinacija njemačkih turista ostati nepromijenjen, pa će tako Njemačka zauzeti prvo mjesto s oko 30 posto, a nakon nje slijede Španjolska, Italija, Turska i Austrija, dok su Hrvatska i Grčka također pri vrhu navedenog popisa.

Predstavili smo se na vodećem španjolskom turističkom sajmu

Valamar je ovoga siječnja, kao suizlagač u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice, nastupio na jednom od globalno najvažnijih turističkih sajmova, 40. izdanju sajma FITUR. Boje Valamara u Madridu ponosno su nosile naše kolegice iz Poreča, Lana Radolović Jakusi Karolina Gojtan, te kolegica iz Dubrovnika Nirvana Taslaman. Ovaj, ujedno i najveći španjolski međunarodni turistički sajam, održavao se od 22. do 26. siječnja, pri čemu su prva tri dana bila rezervirana isključivo za turističke profesionalce, a preostalo vrijeme vrata sajma su bila otvorena i zainteresiranoj javnosti. Još jedno uspješno izdanje FITUR-a Valamaru je osiguralo izvrsnu priliku da široj publici, kao i španjolskom tržištu kojem je Hrvatska među omiljenim destinacijama, predstavi svoju ponudu. Osim toga, već redovitim nastupima na FITUR-u Valamar se nalazi u biranom društvu globalno najvećih profesionalaca turističkog sektora. Sajam FITUR svake godine iznova privuče impresivan broj izlagača. Ove je godine nastupilo više od 11 tisuća tvrtki iz raznih turističkih i povezanih segmenata iz više od 160 država. Na sajmu je održan i FITUR MICE B2B Match, na kojem je, uz predstavljanje svih destinacija, prezentirana i najveća investicija u turizmu, naš Pinea Valamar Collection Resort 5*i Pical Convention Centar.