Valamar je početkom lipnja ove godine pokrenuo novu uslugu online trgovine Valfresco Direkt za sve građane i turiste na području Istre, potom je tu uslugu učinio dostupnom i za goste u Valamarovim kampovima na otoku Krku, a od druge polovice rujna Valamar je uslugu Valfresco Direkta proširio i za građane na području Rijeke i Opatijske rivijere. Od početka listopada usluga Valfresco Direkta dostupna je i za građane na otoku Krku.

Riječ je on-line trgovini s dostavom koja na jednom mjestu nudi proizvode obiteljskih gospodarstava, vinara, maslinara i brojnih drugih domaćih proizvođača s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji zdravih i kvalitetnih namirnica, kao i tradicionalnih jela i slastica iz Valfresco Kužine.

Na razvoju ovog projekta radio je tim od gotovo stotinu kolega iz Valamara, i to stručnjaci iz područja marketinga, prodaje, hrane i pića, nabave, pravne službe, administracije i logistike, IT-a, digitalizacije, komunikacija, kvalitete i financija na čelu sa Karmelom Višković, direktoricom razvoja proizvoda u Valamaru i voditeljicom projekta Valfresco Direkt. Upravo oni su omogućili da se Valfresco Direkt pokrene  u samo 60 dana, a od same ideje do prve verzije platforme došlo se u samo pet tjedana. Prošle zime Valamar je uložio 29 milijuna kuna u centralnu pripremnicu hrane u Vinežu kraj Labina čime je Valfresco Direkt dobio i tehnološki moderan prostor.

Kroz  suradnju s lokalnim gospodarstvima, ovaj Valamarov projekt ima za cilj diverzificirati poslovanje  te  ojačati  lokalnu  proizvodnju  i  tržišnu  poziciju  malih proizvođača te im omogućiti širu prisutnost i dostupnost. Valamar surađuje sa stotinjak lokalnih partnera i dobavljača s područja Istre, ali i Slavonije i Dalmacije, s ciljem širenja suradnje na zainteresirane partnere iz svih dijelova Hrvatske.  Kroz ovo partnerstvo lokalni proizvođači dobivaju promociju svojih proizvoda te njihov cjelogodišnji plasman direktno do krajnjeg kupca dok krajnji kupac može biti siguran da dobiva kvalitetne i domaće namirnice i jela pripremljena uz najviše ugostiteljske standarde te Valamar garanciju kvalitete i sigurnosti. Ova usluga uspostavila je novu poveznicu između kontinentalne „zelene“ Hrvatske i naše obalne „plave“ Hrvatske te je odličan primjer kako upravo turizam može dati značajnu podršku u razvoju lokalne poljoprivrede, obiteljskih gospodarstava, prerade hrane, vinarstva, maslinarstva i brojnih drugih povezanih djelatnosti.

DOSTAVA DO KUĆNOG PRAGA

Valfresco Direkt usluga nudi dostavu direktno do kućnog praga, svih sedam dana u tjednu uključujući nedjelju i blagdane od 11 do 15:30 sati ili od 15:30 do 20 sati . U okviru Valfresco Direkt usluge, gosti u svim Camping Adriatic by Valamar kampovima u Istri i na otoku Krku mogu direktno na svoju parcelu ili u mobilnu kućicu naručiti svježe i domaće namirnice, gotova i polugotova jela i ostale potrepštine za savršen odmor iz Valfresco Direkt online trgovine. Gosti su oduševljeni ovom inovativnom uslugom koja značajno podiže kvalitetu boravka u kampu. Valamar je tako prvi u Hrvatskoj omogućio uslugu dostave domaće lokalne hrane, pića, gotovih jela i ostalih delicija na parcelu u kampovima, a gostima je ova usluga na raspolaganju svih sedam dana u tjednu. Valfresco Direkt dostava besplatna je za sve narudžbe iznad 300 kuna vrijednosti. To olakšava kupovinu osobito starijim sugrađanima i svima onima koji žele obaviti kupovinu iz udobnosti vlastitog doma. Valamar je u okviru svog društveno odgovornog poslovanja, za gotovo 250 svojih umirovljenih kolega u Istri osigurao bon u iznosu od 200 kuna za kupnju proizvoda u ovoj Valamarovoj novoj web trgovini.

OSTVARENO VIŠE OD 4.000 NARUDŽBI VALFRESCO DIREKT

Kupci odabiru Valfresco Direkt prvenstveno zbog ponude Valfresco Kužine i OPG proizvoda koje ne mogu lako pronaći u trgovinama. Najpopularnije jelo iz Valfresco Direkt ponude je maneštra, a u stopu ju slijede žgvacet od boškarina, marinirana ombola, žminjski kravlji sir, domaći istarski jogurt, istarskog tvrdog kravljeg sira i šuga od junećeg mesa. U ovom razdoblju ostvareno je više od 4.000 narudžbi. 76 % kupaca odabralo je već popularnu Valfresco dostavu koja dostavlja domaće i svježe namirnice te gotova i polugotova jela direktno do kućnog praga građana, odnosno turista smještenih u Valamarovim kampovima u Istri i na otoku Krku, podižući tako kvalitetu usluge boravka. Ostalih 24 % kupaca odabire uslugu “takeaway”, odnosno sami preuzimaju kupljene proizvode.

Pružanje autentičnih doživljaja u turizmu jedan je od strateških ciljeva Valamara pri čemu je važna usluga hrane i pića. Prošle godine je udio domaće hrane i pića u Valamarovim hotelima, kampovima i restoranima dosegao 73%, što potvrđuje značajnu ulogu turizma u razvoju lokalne poljoprivrede, obiteljskih gospodarstava, prerade hrane, vinarstva, maslinarstva i brojnih drugih povezanih djelatnosti.