U porečkom restoranu Spinnaker 10. svibnja održano je novo izdanje gourmet večere Spinnaker Gourmet Stage, ovaj put s potpisom zagrebačkog restorana Noel, ovogodišnjeg dobitnika Michelinove zvjezdice.

Ova je gourmet večera održana u sklopu manifestacije Wine Nights koju organizira naš Valamar uz potporu Grada Poreča i Turističke zajednice Grada Poreča te u suradnji s brojnim vinarima, ugostiteljima i sponzorima.

Gosti su uživali u pet sljedova s naglaskom na lokalne i eko namirnice koje je za njih odabrao i pripremio chef Goran Kočiš uz pomoć Spinnaker tima, a dobrom ih je kapljicom vrhunskih vina Benvenuti okrunio Noelov glavni sommelier Ivan Jug, aktualni prvak Hrvatske. Za slatki grand finale pobrinula se Spinnakerova slastičarka Anna Tikulin sa svojom pravom egzotičnom rapsodijom okusa uz desert od ličija, kokosa, manga, đumbira, maline i limete.

Servirane su krčka pastrva i jadranska riba u kombinaciji s organskim maslinovim uljem Chiavalon, začinskim biljem, šafranom i brokulom, varijacije guščje jetre, meso crne slavonske svinje u naizgled nespojivoj kombinaciji sa šparogama i istarskim tartufima te već tradicionalna janjetina. Svaki je slijed upotpunjen vrhunskim vinima vinarije Benvenuti poput Rosea, Anno Domini Malvazije, Caldierossa te Anno Domini Terana i Corone Grande.