U suradnji sa zakladom „Znanje na djelu“ i Zajednicom ravnatelja ugostiteljsko-turističkih škola proveli smo veliki strateški projekt „Znanjem do izvrsnosti“ u okviru našega društveno odgovornog poslovanja kompanije, čime je ostvaren značajan iskorak u promociji turističko-ugostiteljskih zanimanja.

Tako smo u Poreču, Rapcu i Krku otvorili vrata za 27 škola iz svih dijelova Hrvatske i za gotovo 500 učenika, roditelja, ravnatelja i nastavnika organizirali boravak u našim objektima u kojima su se tijekom dvodnevnih interaktivnih i edukativnih radionica upoznali s trendovima i karijerom u turizmu. Učenici su sudjelovali na tematskim radionicama sommelierstva, izrade koktela, masterchef radionicama te radionicama o razvoju karijere na kojima su im iskusni mentori zaposlenici Valamara rado prenijeli svoja iskustva rada u turizmu i stečena znanja.

„Valamar Riviera sa svojim je partnerima provela jedinstven projekt otvorenih vrata istodobno za sve korisnike sustava strukovnog obrazovanja za zanimanja u turizmu: škole, učenike, roditelje, mentore i profesionalce u turizmu te goste iz nadležnih ministarstava, agencija i udruga. Sudjelovanje čak 27 škola na radionicama zasigurno je pružilo motivaciju mladim generacijama za odabir ugostiteljsko-turističkih zanimanja u njihovim budućim karijerama“, rekla je Nevena Tolanov, voditeljica razvoja ljudskih potencijala Valamar Riviere.

Uz edukativne su radionice učenici sudjelovali i na raznim natjecanjima, kvizovima, igrama i filmskoj večeri, a organizirali smo im i edukativni izlet tijekom kojega smo ih upoznali s izazovom rada u hotelijerstvu te proveli u razgledavanje objekata.

„Djelovanje i programi zaklade ‘Znanje na djelu’ usmjereni su na povezivanje svih razina obrazovanja s gospodarstvom i upravo je stoga započela suradnja s Valamarom. Prije tri godine krenuli smo put Poreča u Valamarove objekte s jednim autobusom punim učenika i nastavnika, a ove smo godine peterostruko povećali broj sudionika. Posebno nas raduje činjenica što smo ove godine uključili i roditelje u edukativni posjet, a oni su važna spona između škole i odabira budućeg zanimanja ovih mladih ljudi“, istaknula je Daška Domljan, članica Uprave zaklade „Znanje na djelu“.