Bližimo se kraju najsadržajnijega dubrovačkog festivala i, dok prebiremo po sjećanjima na najposebnije trenutke i slažemo dojmove, veseli nas što na samom kraju očekuje prava glazbena poslastica – koncert istinskih domaćih legendi.

Uz hitove kao što su Sve je lako kad si mlad, Mojoj majci, Marina, Mi plešemo ili Korak po korak rasle su, zaljubljivale se i odgajale brojne generacije. Glazba Prljavog kazališta bila je ujedno i soundtrack naših života – rijetko je koji domaći rock-band dotakao tolike živote svojim ljubavnim stihovima, snažnim porukama i dugačkom uspješnom karijerom bez skandala i incidenata. Dečke iz zagrebačke Dubrave, koji dugotrajnošću radnoga i sviračkoga staža mogu stati uz bok najvećim svjetskim rock-senzacijama, nije potrebno posebno predstavljati, a 14. rujna dolaze u zelenilo kampa Solitudo zatvoriti još jedno sjajno Ljeto u Valamaru.

U godini u kojoj obilježavaju nevjerojatnih četiri desetljeća uspješne karijere popularni Prljavci uspjeli su rasprodati koncerte u Sloveniji, Australiji, Kanadi, SAD-u, Velikoj Britaniji i, naravno, Hrvatskoj. Stoga toplo savjetujemo da se požurite do recepcije Solitudo Sunny Campinga po svoju ulaznicu na rock-spektakl za kraj ljeta i mogućnost da Prljavo kazalište vidite uživo!

Tijekom gotovo tri mjeseca festivala Babin kuk živio je posve novim ritmom, a odlična atmosfera ostat će nam još dugo u sjećanju. Uživali smo filmskim hitovima pod zvijezdama u parku Maslinata, opuštali se uz domaće i regionalne vrhunske bendove svih žanrova u Solitudo Sunny Campingu, na Trgu od fontane i terasi hotela Valamar Collection Dubrovnik President, nasmijali se do suza uz Studio smijeha i nazdravljali dobrim craft pivom na Dubrovnik Craft Beer Festivalu. Bilo je tu više od 40 događanja za sve generacije, ukuse i raspoloženja!

Druga polovina kolovoza bila je posebno „žestoka“. Pozornicu Solitudo Sunny Campinga zatresla su poznata imena regionalne rock-scene u sklopu događanja Rock´n´Valamar. Večer beskompromisnog rocka započela je punk-blues bandom M.O.R.T., nastavila se s nakon 16 godina ponovno okupljenim Kojotima te kulminirala s Partibrejkersima, apsolutnim legendama ovih prostora. U neka dobra stara vremena rocka vratio nas je Queen Real Tribute Band na Trgu od fontane izvedbama hitova The Show Must Go On, We Will Rock You, Bohemian Rhapsody, I Want To Break Free i We Are The Champions kojima je grupa The Queen vladala glazbenim ljestvicama 1970-ih i 80-ih godina.

Drugo ovogodišnje, a treće sveukupno izdanje Dubrovnik Craft Beer Festivala kojim smo završili kolovoz i ušli u rujan oduševilo je sve ljubitelje piva i dobre glazbe. Besplatni koncerti Leta 3 i Ede Maajke, zabava uz DJ-eve Raw Syndicate Booking, više od 50 vrsti craft piva, street food i homebrew kutak… Solitudo Sunny Camping 31. 8. i 1. 9. bio je najtraženija destinacija.

Krajem kolovoza još smo se jednom od srca nasmijali ekipi iz Studija smijeha i njihovu „Best of stand up showu“ na Trgu od fontane, na kojemu nas je još i 7. rujna dočekala naša popularna klapa Iskon i pravi mediteranski ugođaj.

Istinski smo uživali u ovogodišnjem programu Ljeta u Valamaru i jedva čekamo Ljeto sljedeće godine!