Povodom obilježavanja svoga dana, Primorsko-goranska županija 12. travnja na svečanoj akademiji dodijelila je Imperialu d.d. zasluženo priznanje za veliki doprinos razvoju turizma, ugostiteljstva i gospodarstva otoka Raba i Primorsko-goranske županije.

Imperial je bio i ostao glavni nositelj turizma i razvoja otoka Raba, a danas od njega izravno ili neizravno živi velik broj stanovnika otoka. Takva egzistencijalna povezanost većega broja stanovništva s jednom tvrtkom prava je rijetkost te iza priznanja stoje ljudi, naši zaposlenici.

„Prošle je godine navršeno 50 godina rada i poslovanja pod jedinstvenim imenom Imperial, nastaloga spajanjem triju manjih ugostiteljskih poduzeća. U tom je razdoblju u našim objektima boravilo više od pet milijuna turista i ostvareno više od 36 milijuna noćenja. Uspješnom privatizacijom Imperiala započelo je novo razdoblje u kojem će, pod Valamarovim brendom i upravljanjem, ova tvrtka još uspješnije poslovati i još brže razvojno valorizirati svoje potencijale“, istaknuo je predsjednik Uprave Imperiala d.d. Vlado Miš.