Istra se još jednom može pohvaliti svojim statusom gastronomske destinacije, što potvrđuje i u prosincu objavljena lista šest najvažnijih domaćih festivala hrane i vina u 2018. godini.

Utjecajni gastronomski blog Kult plave kamenice na popis šest najboljih uvrstio je čak tri istarska gastronomska događanja, a posebno je iznenađenje svakako i Istra & Craft Beer Festival koji se već nakon svojega prvog izdanja našao u društvu vrhunskih događanja kao što su Vinistra s 25-godišnjom tradicijom i Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu koji su lani obilježili 14. izdanje.

Istra & Craft Beer Festival održan je početkom listopada na porečkoj rivi u „pop-up“ pivnici uz more i porečkim restoranima i barovima te je u premijernom izdanju privukao više od devet tisuća posjetitelja. Uz Istarsku pivovaru domaćina okupio je i 17 predstavnika malih, nezavisnih i craft pivovara (npr. San Servolo, Bura Brew, Suxo, Pulfer, Mlinarica, Međimurski lepi dečki, Zmajska pivovara, Nova runda, Lab Split, Primarius, Mas plenum i Crafters) i ponudio čak više od 75 različitih stilova piva. Za odličnu su se atmosferu tih dana pobrinula zvučna imena glazbene scene; Let 3, TBF, Letu štuke i Hladno pivo.

Jedan je od organizatora ovoga pivskog događaja Jakov Kolega, inicijator craft beer festivala u Zadru, Dubrovniku i Zagrebu, a održavanje prvog Istra & Craft Beer Festivala podržali su Istarska pivovara, TZ Grada Poreča, Grad Poreč i TZ Istarske županije uz našu kompaniju kao glavnoga sponzora.

Ovakvo priznanje za novi događaj organizatorima je velik poticaj da za iduće izdanje najavljeno za 2019. pripreme još bogatiji program. Stoga svakako skoknite na  www.istracraftbeer.com i službenu Facebook stranicu događaja kako biste na vrijeme planirali dolazak u Poreč na pivo i iduće godine. Živjeli!