Tijekom studenoga donirali smo ukupno 300.000 kuna za digitalizaciju i opremanje knjižnica porečkih škola OŠ Finida i OŠ Poreč. Dvije će porečke osnovne škole tako dobiti priliku osuvremeniti izvođenje nastave, a donirani će se iznos iskoristiti za nabavu knjiga, pametnih ploča, tableta, računala i ostalih pomagala koji su danas neizostavan dio nastavnih aktivnosti.

Iznos od 230.000 kuna donirali smo novoizgrađenoj Osnovnoj školi Finida, koja je svoja vrata učenicima otvorila ove jeseni, a sada će moći do kraja opremiti i digitalizirati svoju školsku knjižnicu, dok će Osnovna škola Poreč uz pomoć donacije od 70.000 kuna nabaviti potrebne pametne ploče, računala i ostalu opremu za postojeću knjižnicu.

Iznimno smo ponosni na inicijativu koja predstavlja izravno ulaganje u budućnost i obrazovanje mladih. „Prigodom obilježavanja 65. godišnjice Valamara najavili smo kako ćemo u okviru svojih inicijativa na području društveno odgovornog poslovanja izdvojiti sredstva za opremanje i digitalizaciju školskih knjižnica i sada smo to obećanje ispunili. Raduje nas što će učenici dviju osnovnih škola u Poreču sada imati vrhunske uvjete za učenje i rad“, istaknuo je Andrea Štifanić, direktor sektora upravljanja imovinom i općih poslova.

Ovu je značajnu donaciju pozdravio porečki gradonačelnik Loris Peršurić i naglasio važnost ulaganja u obrazovanje mladih: „Zahvaljujem Valamar Rivieri na ovom hvalevrijednom potezu. Lijepo je znati da u zajednici imate partnere koji su spremni pomoći upravo tamo gdje su donacije najpotrebnije. Knjižnični fond jedan je glavnih preduvjeta za održavanje potpune i kvalitetne nastave u školi, a upravo su donacije knjiga vrlo vrijedne i za našu novu Osnovnu školu Finida i za Osnovnu školu Poreč pa se nadam da će djeci omogućiti još zanimljiviju i bogatiju nastavu.”

Naša je osnovna škola otvorena ove jeseni, a uz veliku Valamarovu pomoć uspjeli smo opremiti školsku knjižnicu kompletnim fondom školske lektire i digitalno je opremiti po najsuvremenijim standardima. Najsrdačnije zahvaljujem u ime škole i u ime svih naših učenika“, istaknula je privremena ravnateljica OŠ Finida Suzana Poropat Božac.

Ravnateljica OŠ Poreč Nadija Kos napomenula je kako su takve donacije iznimno važne kako bi škole bile u koraku s vremenom. „Naša je škola dala temelj daljnjem obrazovanju brojnih generacija Porečana, a posebno smo ponosni na uspjehe naših učenika i djelatnika. Suradnja s Valamarom omogućit će učenicima da suvremeno opremljenu školsku knjižnicu upotrebljavaju još više i stječu znanja na suvremeni način.“

Sredstva za ovu značajnu donaciju osigurana su iz krovnoga programa društveno odgovornog poslovanja Veliko srce Valamara i istoimene humanitarne akcije, kojoj su svojim donacijama doprinosili i gosti naših hotela.