Valamar je Službi za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Pula darovao novu opremu vrijednu više od 100.000 kuna. Stolica za magnetsku stimulaciju pelvičnog dna pacijenticama i pacijentima će pružati nadstandardnu zdravstvenu uslugu i pomoći im pri rješavanju problema urinarne inkontinencije.

„Terapija je jednostavna, bezbolna neinvazivna pa već nakon nekoliko ciklusa primjene dolazi do ojačanja muskulature dna zdjelice i poboljšanja simptoma inkontinencije kod žena. Pacijentice se tretiraju u dnevnoj bolnici ili ambulantno, a nakon terapije mogu normalno nastaviti dnevne aktivnosti. Velik je to napredak u sveobuhvatnom pristupu problemu urinarne inkontinencije koji postaje sve veći problem jer su žene danas, u odnosu na nekadašnja vremena, više radno i poslovno aktivne i u trećoj životnoj dobi“, ističe doc. dr. sc. Dragan Belci, dr. med., pročelnik Službe za ginekologiju OB Pula.

U Službi za ginekologiju i opstetriciju OB Pula godišnje se ambulantno pregleda oko 40 000 pacijentica, hospitalizira oko 3100 pacijentica te obavi više od 1300 poroda. U Valamaru radi više od 6600 zaposlenika od kojih je 55 posto žena pa smatramo kako je briga za njihovo zdravlje iznimno važna. Preko programa Veliko srce Valamara podupirali smo brojne vrijedne projekte koji su unaprijedili našu zajednicu i poboljšali uvjete života naših sugrađana.

„Preko svojih programa društveno odgovornog poslovanja Valamar je aktivan partner destinacijama u kojima posluje. Vjerujemo da će ovaj uređaj olakšati svakodnevni rad odjela pulske ginekologije i uvelike poboljšati kvalitetu liječenja i oporavka pacijentica“, istaknuo je Andrea Štifanić, direktor sektora upravljanja imovinom i općih poslova u Valamar Rivieri

Osnovnoškolcima projektor i pianino za još bolju nastavu

Ravnateljica Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin iz Poreča zahvalila je Valamaru u ime svojih učenika na donaciji školi. Novcem koji je osnovnoškolcima darovao Valamar kupljen je ultraširokokutni projektor koji mjesecima nisu imali jer se stari pokvario. „Njime pružamo našim učenicima mogućnost praćenja kvalitetnije nastave. Želim zahvaliti Valamaru u ime svih naših učenika i učitelja“, izjavila je ravnateljica Ester Zarli. Valamar je podržao i rad Umjetničke škole Poreč koja već dugi niz godina svojim učenicima pruža osnovno glazbeno i plesno obrazovanje. Školu pohađa 289 učenika, a u samo jednoj sezoni osvojili su čak 96 nagrada.

„Posebno smo zahvalni Valamar Rivieri s kojom, od kada vodim školu, iznimno lijepo surađujemo“, izjavila je ravnateljica škole Sanjica Sara Radetić. Od Valamarove donacije djeci su kupili pianino, neophodan za nastavu.