Kroz „Veliko srce Valamara”, jedan od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja, Valamar podupire rad udruga i inicijativa koje su usmjerene pomoći ugroženim skupinama u društvu. Tijekom posljednjih nekoliko godina pomažemo jednoj od ključnih udruga u našoj destinaciji Rabac – Labin, Centru „Liče Faraguna“ koji skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju i u kojemu naši zaposlenici često i volontiraju. U studenom smo ih posjetili kako bismo im uručili donaciju u iznosu od 40.000 kuna za unapređivanje nastavnih procesa, odnosno za kupnju informacijsko-komunikacijske tehnologije za interaktivno učenje, prilagodbu nastavnih sadržaja i izradu edukativnih i terapijskih materijala.

Najveći je dio doniranog iznosa prikupljen u sklopu humanitarne akcije „Veliko srce Valamara 2017.” u kojoj su sudjelovali gosti i zaposlenici Valamara. U ime Valamara donaciju je ravnateljici Centra gđi Elide Juričić uručio član Uprave Valamar Riviere Marko Čižmek.

Već je godinama Valamar Riviera jedan od najboljih prijatelja našega Centra pa svim njezinim zaposlenicima od srca zahvaljujemo. Donaciju ćemo iskoristiti za kupnju tehnologije koja će našoj djeci olakšati učenje i omogućiti im da obave zadatke koje inače ne bi mogli, da povećaju samostalnost, ali i samopouzdanje“, zaključila je Elide Juričić, ravnateljica Centra „Liče Faraguna“ koji pohađa sedamnaest polaznika s područja Istarske županije.

U Valamar Rivieri smo ponosni što već drugu godinu zaredom možemo poduprijeti rad Centra koji se brine za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju. Našim programima društveno odgovornog poslovanja pomažemo poboljšanju kvalitete života u lokalnoj zajednici te se nadamo da će i ova donacija djelatnicima i polaznicima olakšati svakodnevni rad“, naglasio je Marko Čižmek, član Uprave Valamar Riviere.