Naša se kompanija uključila u akciju prikupljanja sredstava za kupnju uređaja za limfnu drenažu koju je u ožujku pokrenula udruga P.I.N.K. life i Općoj bolnici Dubrovnik u potpunosti osigurala sredstva za kupnju uređaja nužnog za liječenje posljedica karcinoma dojke.

Riječ je o trenutačno najmodernijem i tehnički najboljem uređaju za limfnu drenažu kojim se liječi limfedem, jedna od komplikacija liječenja karcinoma dojke koja značajno narušava kvalitetu života pacijentica, a ovo je ukupno peti uređaj koji je doniran u sklopu akcije.

Donacija je Općoj bolnici službeno uručena 29. rujna kada se obilježava Međunarodni dan dojki i Bra Day (Breast Reconstruction Awareness Day).

Tom je prigodom potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Riviere Ivana Budin Arhanić istaknula: „Programima društveno odgovornog poslovanja Valamar podržava niz projekata i inicijativa u zajednici u kojoj djeluje te nam je bilo drago uključiti se u ovu akciju i dati potporu radu Opće bolnice Dubrovnik. Kao žena posebno suosjećam s oboljelim pacijenticama pa se nadam da će ova donacija pridonijeti poboljšanju kvalitete njihovih života.“

„Uređaj je iznimno koristan i koristit će nam pri liječenju u prvom redu pacijentica oboljelih od karcinoma dojke, ali i ostalih pacijenata s limfedemom i pacijenata s karcinomima. Veoma je koristan u smislu prevencije i liječenja različitih stanja”, napomenula je voditeljica Odjela fizikalne i rehabilitacijske medicine dr. Margareta Pitlović Bačić.

Karcinom dojki najčešća je vrsta karcinoma kod žena te drugi po pojavnosti među svim ostalim oblicima ove opake bolesti. U samo jednoj godini od karcinoma dojke u Hrvatskoj oboli više od 2500 žena različite dobi, a mjesečno njih 90 izgubi bitku za život. I svjetske su statistike poražavajuće – prema podatcima Američkog instituta za istraživanje raka u 2018. već se pojavilo više od dva milijuna novih slučajeva oboljenja.