Preko 20 domaćih i stranih pivskih craft uspješnica posjetitelji Lanterna Craft Beer Festivala mogli su isprobati 19. i 20. kolovoza na Piazzi Lanterna Premium Camping Resorta koji je tijekom ljeta ugostio jedan od omiljenih festivala – Lanterna Summer Nights.

Craft pivo (ili zanatsko pivo) danas je na vrhuncu popularnosti, a bogatstvom okusa osvaja brojne ljubitelje ovog popularnog pića od hmelja. Craft scena u svijetu vrvi velikim brojem craft pivovara, a i Hrvatska se može pohvaliti s njih više od četrdeset.

Neke od njih predstavile su se na Lanterna Craft Beer Festivalu: Zmajska pivovara, The Garden Brewery, Bura Brew, Pivovara Medvedgrad i San Servolo dok su snage stranih craft pivovara predstavljali Reservoir Dogs, Bernard, BrewDog, Lindemans i Lupulus. Raznoliku i bogatu ponudu craft piva dodatno je začinila gourmet street food ponuda, a festivalsku atmosferu zagrijali su poznati pulski bend The Night Express u ponedjeljak, te bendovi Techno Vikings i Le Monde u utorak koji su okupljene pivoljupce pošteno rasplesali.