Više od trideset tisuća ljudi posjetilo je različite programe ovogodišnjeg izdanja ljetnog festivala koji je tijekom 76 dana održan na 12 različitih lokacija. I turisti i lokalno stanovništvo i ovaj su put bili oduševljeni viđenim. Mnoštvo koncerata, kostimiranih zabavljača, puno glazbe i smijeha te izvrsni filmovi pod zvijezdama obilježili su ljeto u Rapcu.

Program ovogodišnjeg festivala otvorio je 16. lipnja tradicionalni Ljetni karneval u organizaciji Domoće folšarije i uz potporu TZ-a Labin-Rabac, a glazbeni program festivala počeo je 6. srpnja koncertom kultnog hrvatskog rock-benda Psihomodo pop pa se nastavio nastupima najboljih tribute-bendova u sklopu Sundance Tribute Festivala, organiziranog u suradnji s tvrtkom Velesajam, i koncertima uličnih svirača na nekoliko lokacija u gradu u sklopu programa Street Music. Čak 116 sati glazbe slušalo se ove godine u Rapcu!
Drugim izdanjem iznimno su zadovoljni i u Turističkoj zajednici Labin-Rabac.
„Koncept festivala pruža raznovrsnu zabavu za sve generacije pa su svi festivalski programi bili jako dobro posjećeni. Sve su povratne informacije inozemnih i domaćih posjetitelja veoma pozitivne i pohvalne i zato trebamo nastaviti u istom smjeru s malim izmjenama kako bismo gostima svake godine ponudili nešto novo. Rabac Open Air svojim je gotovo svakodnevnim programom definitivno utjecao na kvalitetu zabave i promijenio percepciju Rapca kao malog mjesta u kojemu se malo toga događa“, rekla je Radmila Paliska Kos, direktorica Turističke zajednice Labin-Rabac.

Izvrsnim nastupom The Frajli 24. kolovoza u The Beat Beach Clubu završio je Rabac Open Air. Popularne novosadske glazbenice održale su tada još jedan u nizu svojih nezaboravnih nastupa. Bilo je to najbolje moguće zatvaranje ovogodišnjega festivala života.

Rabac Open Air Flashback

Ponedjeljkom, srijedom i petkom posjetitelji su u parku ispod hotela Valamar Sanfior uživali u programu Open Air Cinema i 18 besplatnih projekcija obiteljskih i animiranih filmova u sklopu programa Cinema and Theatre, a subota je bila rezervirana za Istra Inspirit, popularnu scensko-edukativnu atrakciju. Utorak je tijekom ljetnih mjeseci bio dan za Circus in the City unutar programa Street Performance, dok je najmlađima nedjelja bila omiljeni dan za interaktivni program Bal princeza.
I ove je godine nastavljena suradnja s programskim partnerima, organizatorima festivala Labin Art Republika. Zanimljiva događanja u obližnjem Labinu dodatno su upotpunila program Special Events i povezala Labin i Rabac raznovrsnim sadržajima u obliku festivala dokumentarnog filma Shpeena dox, prekrasnog događanja na Špini, Labin Jazz festivala te odličnih koncerata grupa Veja i Detour. Ljubitelji povijesti i romantike utorkom su pak mogli uživati u noćnom razgledu staroga grada Labina u režiji TZ-a Labin-Rabac.