Sport Fest, najveći regionalni sajam i konferenciju sporta u regiji, otvorio je najuspješniji hrvatski nogometni trener, Zlatko Dalić koji je tom prilikom predstavio svoju knjigu „Rusija naših snova“.

Na konferenciji su svoja iskustva s posjetiteljima podijelila brojna velika sportska imena kao što su Željko Mavrović, Lino Červar, Martin Sinković, Valent Sinković, Klaudija Bubalo, Tomislav Paškvalin, Mateo Beusan i Anton Samovojska. Istovremeno, za vrijeme trajanja konferencije, posjetitelji su na sportskom sajmu mogli upoznati više od 60 avanturističkih sportova.

Uzbudljivo trodnevno događanje prepuno raznovrsnog sportskog sadržaja u dvorani Žatika posjetilo je više od 5.000 posjetitelja, a najveći dio njih došao je uživati upravo u adrenalinskim vratolomijama finalnog dana. Gravitacijske jurilice iz kućne radinosti koje su preživjele zagrebačku Red Bull Soapbox utrku došle su 6. listopada u Poreč na “Sport Fest na krilima” i oduševile mnogobrojne navijače. Majstori ove ceremonije bili su Mario Petreković i Goran Vugrinec, dok je o pobjednicima odlučivao žiri u sastavu Tamara Despot, Valent Sinković i Drago Ćosić. Pobjedu je svojom brzinom i stilom odnijela ekipa Jack’s Gang.

Atmosferu su do najviših granica kao i prethodna dva dana podigli BMX majstori predvođeni prvakom Svjetskog BMX kupa iz Hrvatske Marinom Rantešom i Senadom Grosicem te su proglašeni i najbolji sudionici BMX Jam natjecanja. Fanovi disciplina s manje adrenalina pomno su pratili Flying Disc natjecanje gdje su također dodijeljene nagrade najboljima.

Naravno, u sva tri dana nagrađeni su još pobjednici natjecanja u tenisu, malom nogometu, odbojci, košarci, trčanju, romobilijadi, obaranju ruku, i stolnom tenisu i pikadu.

Tim Valamar

U sklopu Sport Festa trčala se i Lidl Run Fest utrka na pet i deset kilometara. Startalo se ispred Žatike, trčalo kroz  starogradsku jezgru preko Brula pa natrag u Žatiku. Naših pet kolega priključilo se utrkama, ponosno noseći Valamar trkaće majice, a zagrijavao ih je i član tima, naš kolega Goran Pejić Gavran koji je ujedno osvojio treće mjesto na utrci pet kilometara.

Za kraj su posjetitelji još jednom obišli sajamske izlagače, a najveću pozornost izazvali su mnogobrojni interaktivni štandovi izlagača među kojima su bili i Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski rukometni savez, SEHA liga, Sport Vision, Rost Šport, Električni buntovnik, Marie, Gheek, Surf mania, Biolab, Hidra Iso, Goofy Snowboard, Delicia, Cobra box, Pago tent i mnogi drugi.

Ako ste iz bilo kojeg razloga propustili ovo odlično događanje u Poreču (i sad vam je žao), ne brinite – Sport Fest se vraća u Poreč iduće godine, a organizatori najavljuju još zanimljivije izdanje.