Iako im je posao ponekad vrlo izazovan, uz sedam dragulja, kako svoj tim naziva voditelj odjela alotmanske prodaje, svi se zadaci lakše rješavaju. Čime se odjel alotmanske prodaje točno bavi, kako izgleda njihov prosječan dan i kako je biti proglašen najboljim zaposlenikom u diviziji prodaje i marketinga u 2019. godini, otkrile su nam kolegice, Snežana Turkan voditelj ključnih klijenata alotmanske prodaje i Marta Fućak voditelj odjela alotmanske prodaje.

Marta Fućak, voditelj odjela alotmanske prodaje

Možete li nam ukratko predstaviti čime se vaš odjel točno bavi?

Sektor prodaje u Valamar Rivieridio je divizije prodaje i marketinga, a podijeljen je na tri ključna prodajna segmenta: alotman, grupe i MICE. Odjel alotmanske prodaje kao dio divizije predstavlja ključan segment po udjelu u prihodu u Valamar Rivieri. Odjel alotmanske prodaje (sjever) pokriva destinacije Poreč, Rabac, Krk i Bašku. Odjel se možepohvaliti iznimnim timom stručnih i ambicioznih ljudi koji vole svoj posao, a osobno smatram da je to ključan element u svakom poslu.

Što je alotmanska prodaja?

Prema kanalima prodaje alotmanska prodaja se svrstava pod neizravnu prodaju što bi značilo da se između davatelja usluge (hotela) i gosta kao posrednik pojavljuju putničke agencije, touroperatori. Proces pregovaranja, slanja ponude, sklapanja ugovora s putničkim agencijama, turoperatorima, obrada rezervacija, otvaranja i zatvaranja prodaje, izvještavanje o stanju prodaje partnera, predlaganje akcija za poboljšanje prodaje samo je jedan dio poslova koju djelatnik alotmanske prodaje svakodnevno odrađuje.

Možete li nam ukratko predstaviti svoj tim?

Valamarovalotmanski odjel na sjeveru čini tim od sedam prodavača. Gđa. Snežana Turkan, Voditelj ključnih klijenata alotmanske prodaje, za koju možemo sa sigurnošću reći da je prodaja njena strast, njezin pokretač. Osvojenom nagradom za najboljeg djelatnika u 2019. godini Valamar Riviera je odala priznanje njenom dugogodišnjem uspješnom radu u Odjelu alotmanske prodaje. Gđa. Tanja Milevoj Mirković, specijalist alotmanske prodaje, se po završetku Ekonomskog fakulteta u Rijecizaposlila u tadašnjoj kompaniji Rabacd.d.te kao pripravnik u prodaji započinje svoj poslovni uspon. U svojoj karijeri bila je mentor mnogim mladim kolegama, te je svojim nesebičnim prenošenjem znanja ostala i dan danas pravi primjer timskog djelatnika. Gđa. Vanja Faraguna, specijalist alotmanske prodaje, svoj poslovni put je započela prije 20 godina u Rabac d.d. u odjelu alotmanske prodaje. Ljubav koja ju je od prvog dana vezala za ovaj posao je komunikacija s ljudima te dinamika posla. Gđa. Valentina Topić Sever, specijalist alotmanske prodaje, svoju je karijeru započela u Hoteli Baška d.d.s 18 godina. Nakon nekoliko godina rada na recepciji prelazi u odjel prodaje i marketinga. Brzina i lakoća odrađivanja poslova odlike su koje krase ovu iznimnu kolegicu. Gđa. Sanja Banišić, viši suradnik alotmanske prodaje, je izrazito otvorena, komunikativna i vedra osoba koja će za svakoga uvijek naći lijepu riječ. Voli prenositi znanje i idealan je primjer kolege i prijatelja na poslu. Gdin. Lučo Gobo, viši suradnik alotmanske prodaje, karijeru je započeo prije više od 30 godina u kompaniji Rabac d.d. Od nosača prtljage, animatora i recepcionera, 2003. godine dolazi u odjel prodaje. Uvijek nasmijan, pozitivan i spreman na pomoć gostima i svojim kolegama. Gđa. Ana Markežić, suradnik alotmanskeprodaje, timu se pridružila prije nešto manje od godinu dana. Vedra, perspektivna i izrazito vrijedna osoba koju zasigurno čekaju sami poslovni usponi u životu. Godinerada u odjelu alotmanske prodaje čine ovaj tim draguljem prodaje. Iskustvo, znanje, mudrost koje dolaze s godinama rada predstavljaju temelj svakog odjela u kompaniji.

Koji je vaš recept za uspješnu prodaju i koliko je to izazovan posao?

Prodaja nije jednostavna i ne postoji neka magična formula za ostvarenje uspješne prodaje. Razvoj destinacije je važan aspekt jer gost prilikom odlučivanja o odmoru u prvom planu bira destinaciju , a onda tek objekt u kojem želi odsjesti. Veća atraktivnost naših destinacija direktno doprinosi jednostavnijem ugovaranju partnera te u konačnici povećanjem prihoda i broja noćenja. Trendovi se posljednjih nekoliko godina sve brže mijenjaju. Uhvatiti se u koštac sa svim promjenama i novinama koje današnje doba donosi uvelike predstavlja veliki izazov svake prodaje. Moramo naglasiti na kraju kako je u našem poslu izrazito važna partnerska i prijateljska suradnja među divizijama i poslovnim partnerima. Bez takve suradnje naš bi posao bio gotovo nemoguć!

Snežana Turkan, voditelj ključnih klijenata alotmanske prodaje

Proglašeni ste najboljim zaposlenikom u diviziji prodaje i marketinga u 2019. godini, možete li nam ukratko opisati vaš karijerni put u Valamaru?

Radila sam u Srednjoj školi Antona Štifanića, ali sam nakon dobivene ponude za rad u tadašnjoj Rivieri Porečodlučila napraviti promjenu i krenuti drugim karijernim putem. Svoju poslovnu karijeru u turizmu započela sam kao suradnik u alotmanskoj prodaji za DACH tržište i ubrzo uvidjela da mi je posao interesantan te da me puno više ispunjava nego rad u nastavi. Nakon toga postala sam voditelj alotmanskih rezervacija. Kada mi je ponuđeno da budem prevoditelj i asistent člana Uprave, tri sam godine zamijenila prodaju radom u Upravi.  Nakon tog dragocjenog iskustva vraćam se ponovno u prodaju kao pomoćnica ugovaratelja alotmana.  Slijedom niza promjena u kompaniji, pa tako i širenja djelokruga na destinacije Rabac i Krk, našla sam se na današnjoj funkciji voditelja ključnih klijenata alotmanske prodaje.

Što vas motivira u izvrsnom obavljanju radnih zadataka?

Uvijek mi je bilo bitno da dobivene zadatke obavim ne samo dobro, nego najbolje što mogu te da ne stagniram, već se neprestano usavršavam i napredujem. Oduvijek sam voljela komunikaciju s ljudima, osobito na stranim jezicima. Stoga sam nakon srednje škole i odabrala studij njemačkog i engleskog jezika. U prodaji neprestano imam priliku stranim tržištima (postojećim i novim partnerskim agencijama) predstavljati Valamar Rivieru, naše destinacije, usluge koje pružamo i sve što nas čini posebnim u usporedbi s drugim hotelskim kućama. Bez obzira na to što je svatko zadužen za svoje agencije, izuzetno je bitan timski rad, pa sam sretna što imam tako drage kolege u timu alotmana, ali i nadređene kojima se mogu obratiti kada god smatram da je to potrebno, znajući da će mi pružiti podršku.

Što vas najviše veseli u poslu, a što smatrate najvećim izazovom?

U našoj se tvrtki neprestano mijenjaju programi, portfelj, pa i način rada, tako da nema straha od zapadanja u rutinu. Upravo je ta dinamika jedan od glavnih razloga za moje zadržavanje u firmi toliki broj godina, a osobito me motivira rad s vrijednim i pozitivnim kolegama. Jedan je od većih izazova neprestano pronalaženje novih mogućnosti za unaprjeđenje odnosa s agencijama, s obzirom na to da su zadani ciljevi svake godine zahtjevniji. Odjel alotmanske prodaje, svojim rezultatima pokazuje kako se uspješno nositi sa svim izazovima suvremene prodaje i raduje me što sam i ja njegov član.  Vjerujem da će i mlade generacije koje tek dolaze, znati  prepoznati čari ovog dinamičnog posla i s užitkom prionuti radu, jer meni je i dan danas pravo zadovoljstvo raditi u alotmanu!