Sudjelovanjem u našem programu društveno odgovornog poslovanja Volimo Jadransko more sportaši, ribolovci i ronioci svih uzrasta u svibnju su zasukali rukave, prikupili dobru volju i … krenuli.

Pun kontejner raznovrsnog otpada prikupili su članovi Sportsko-ribolovnog društva Grma iz Funtane i ronioci iz Ronilačkog kluba Ugor iz Vrsara u akciji čišćenja područja stare rive, akvatorija marine Funtana te akvatorija prema Valamarovu Istra Sunny Campingu u Funtani. Organizator je akcije Sportsko-ribolovno društvo Grma čijih je 40-ak aktivnih članova uz pomoć 10-ak ronilaca, kolega iz Vrsara, prikupilo oko 100 kilograma plastike, boca, stakla, guma i ostalog otpada, od čega je samo iz mora izvađeno 50-ak kilograma u više od 20 velikih vreća.

Samo nekoliko dana kasnije u akciji čišćenja priobalja i podmorja ujedinili su se porečki sportaši, članovi Jedriličarskog kluba „Horizont“ i Društva za podvodne djelatnosti i sportski ribolov „Poreč“. Oko 40 članova kluba, djece i odraslih, čistili su priobalje od početka šetnice 154. porečke brigade pa sve do borove šume ispred hotela Valamar Zagreb, dok su ronioci čistili podmorje na tom istom potezu. U višesatnoj je akciji prikupljeno oko 20 kubika otpada.

Čistilo se i rabačko podmorje. Članovi Girandella Diving Centra organizirali su akciju čišćenja podmorja ispred Tui Family Life Bellevue Resorta i Valamar Collection Girandella Resorta, a u kojoj je sudjelovalo 40 ronilaca iz Hrvatske, Italije, Njemačke, Austrije i Švicarske. U višesatnoj akciji čišćenja prikupljeno je nekoliko starih automobilskih guma i dosta plastike. Nakon akcije čišćenja za sve prisutne organiziran je ručak na terasi Green&Grilla.