Osim što se svojim gostima trudimo pružiti besprijekornu uslugu i izvrstan smještaj u ponajljepšim destinacijama u Hrvatskoj, u Valamaru uvijek nastojimo odmor učiniti jedinstvenim svakom gostu.

KRK

Stoga smo podržali i sportsko-turističku priču Centar aktivnosti Krk koji gostima omogućuje da i na odmoru ostanu aktivni. Centar aktivnosti Krk gostima nudi sprave za vježbanje smještene na otvorenom, uz samu plažu.

„Sportski centar itekako je vrijedan turistički sadržaj koji služi i gostima naših hotela i kampova te sam upravo zbog toga primjera siguran da dobrom suradnjom možemo doprinositi daljnjem razvoju turizma na otoku Krku“, zaključio je direktor destinacije otok Krk Mile Pavlica.

Nogometni klub Krk krajem prošle godine proslavio je 78. rođendan, a mi se s ponosom možemo pohvaliti da smo mu dugogodišnji partner i podrška.

„Nogometni klub Krk najstarija je i najbrojnija sportska udruga na otoku Krku. Dvjestotinjak mladih do osamnaest godina starosti trenira i natječe se u sedam sekcija kluba. Takva masovnost zahtijeva i daljnja ulaganja u infrastrukturu Sportskoga centra. Realizaciji poboljšanja uvjeta, a istodobno i boljoj kvaliteti života mladih otoka Krka, značajno doprinosi Valamar Riviera kao stalni sponzor kluba. Budućnost je razvoja otoka i našeg kluba sportski turizam uz produljivanje turističke sezone pa se nadamo da ćemo i daljnjim zajedničkim ulaganjem u sportsku infrastrukturu doprinijeti boljitku života na ovim prostorima“, izjavio je direktor kluba Željko Dminić. Karate klub Krk, pionir karatea na otoku Krku, organizirao je kvalitetan sportsko-obrazovni program, a Športsko ribolovno društvo Lovrata, kao jedno od najaktivnijih krčkih udruženja, i dalje bilježi brojne uspjehe; sve to uz vjernu podršku Valamara.

DUBROVNIK

Dubrovački je Plesni studio 3V zahvaljujući Valamarovoj donaciji krajem prošle godine sudjelovao na manifestaciji International Prague Dance Open i pri tome su postigli iznimne rezultate. Istovremeno im je donacija pomogla opremiti studio u kojem prve plesne korake svake godine napravi velik broj djece i mladih. Osim u Pragu, Plesni studio 3V briljirao je i na natjecanju u Splitu s kojega su se vratili s čak 13 osvojenih prvih mjesta, četiri druga mjesta i trofejom za najbolji klub na natjecanju na kojem je sudjelovalo 1500 plesača.

POREČ / TAR

Poreč se diči titulom grada sporta i prošle je godine ponovno pokrenuo Fond za izvrsnost kojim financijski podržava najbolje lokalne sportaše i klubove. Zahvaljujući našoj donaciji od 150.000 kuna fond je veoma brzo prikupio željeni iznos kojim će sportašima osigurati kvalitetni uvjeti za treninge i ostvarivanje izvrsnih rezultata.

Podržali smo i rad NK Istra Tar koji okuplja 108 aktivnih igrača i NK Funtana s više od 140 aktivnih igrača. I dalje podržavamo Jedriličarski klub Horizont koji potiče sportsku ali i pomorsku kulturu jer je aktivan i na području ekoloških akcija i podizanja svijesti o važnosti zaštite i očuvanja okoliša, a na godišnjoj razini organizira više akcija čišćenja plaža i mora.

„Vaša nam je potpora značajna, a zahvalni smo i svim članovima na konstantnom volontiranju i pomaganju pri radu kluba jer bez njih ne bi bilo moguće ostvariti rezultate, a posebice zahtjevne organizacije regata. Osnovni je cilj kluba u lokalnoj zajednici pružiti mogućnost te poticati i promovirati kvalitetan rad s djecom i bavljenje sportom, a samim time učenje o zajedništvu, odgovornosti, uspjesima i neuspjesima od malih nogu”, izjavio je predsjednik kluba Božidar Mihić.

LABIN / RABAC

Ponosni smo i na Boćarski klub Labin čija se ženska ekipa smjestila pri vrhu ljestvice Prve hrvatske lige te na mušku ekipu koja je u natjecanju Treće hrvatske lige – zapad vodeća na tablici. Klub okuplja članove svih dobnih skupina od osnovnoškolaca do članova treće životne dobi, a u sastavu ima i dvije reprezentativke koje su aktualne prvakinje Europe u paru i treće u svijetu u paru.

Jedriličarski klub Kvarner svojim aktivnostima i djelovanjem stvara uvjete za postizanje vrhunskih rezultata i razvoj jedrenja u dječjem uzrastu i mladeži, a baš poput kolega iz JK Horizont svake godine organiziraju akcije čišćenja plaža i okolnog područja.

„Naš je klub aktivan tijekom dvanaest mjeseci. Postojimo od 1973. i tijekom cijeloga vijeka jako dobro surađujemo s Valamarom. Klub radi s djecom nižih uzrasta preko Škole jedrenja na kojoj ih učimo prvim koracima u jedrenju, ali ih nastojimo što bolje obrazovati o moru i važnosti očuvanja mora čistim. Svake godine već više od deset godina čistimo okoliš oko rabačkih plaža i uvala, a također godišnje organiziramo dvije do tri regate. Regatu Labinske Republike organiziramo posljednjih nekoliko godina u suradnji s Valamarom“, izjavio je predsjednik kluba Đulijano Kos.

Klub se također brine i za svoje najstarije članove za koje organizira razna druženja i sudjelovanja na rekreativnim regatama kako bi se očuvala tradicija i smisao jedrenja u lokalnoj zajednici.