Svoje posjetitelje oduševljava ponudom, unutarnjim uređenjem i besprijekornom uslugom, a romantične, prostrane i otmjene sobe gledaju na šumoviti otočić Svetoga Nikole, na kojemu se nalazi i plaža za goste hotela

Jedan od popularnijih porečkih hotela jest i „stara gradska ljepotica“, kako ga od milja zovu mještani, hotel Valamar Riviera. Naime, taj je hotel idealna mješavina povijesne note i moderne arhitekture te aktualnih turističkih trendova. Gostima je jednako omiljen za kraći boravak, ali svima koji vole biti u blizini povijesne jezgre a istodobno i predivnih plaža, idealna je destinacija za ljetni godišnji odmor. Hotel je do 2010. godine bio poznat pod imenom Neptun. U kontekstu povijesti hrvatske arhitekture 20. stoljeća hotel Neptun antologijsko je ostvarenje arhitekta Julije De Luce (izgrađen 1968. godine) jer je „pomnom artikulacijom glavnog pročelja (uvlačenjem i iskoračivanjima tlocrtne linije) te uvažavanjem karakteristika zatečena ambijenta skladno povezan s okolnim prostorom, dakako uz snažan osobni pečat: riječju, od pejzažnosti plastičke vizije, preko urbarhitektonskog koncepta prostornih oblika do detalja u interijeru“.

Prije kompletne obnove 2010. godine, hotel Neptun je više godina u nizu nagrađivla agencija Thomson Holiday kao najbolji mali hotel (Small&Friendly Hotel). Svoje posjetitelje oduševljava ponudom, unutarnjim uređenjem i besprijekornom uslugom.

Elegantni hotel smješten na samoj pitoresknoj rivi uz povijesnu jezgru grada i nositelj prestižne nagrade „World Travel Award“ kao najbolji boutique hotel u Hrvatskoj savršen je izbor za sve koji traže obilje stila i luksuza. Romantične, prostrane i otmjene sobe gledaju na šumoviti otočić Svetoga Nikole na kojemu se nalazi plaža za goste hotela. Uz obližnju Villu Polesini i Valamar Villu Parentino, hotel Valamar Riviera je nezaboravan ambijent za poslovne i obiteljske svečanosti, posebno za vjenčanja. Nudi personaliziranu uslugu, a u fine dine restoranu Spinnaker oduševljava gastronomskim delicijama. Dakako, autentične domaće delicije prati i izbor sjajnih vina te slastica koje gode svakom nepcu.